Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200909-12-2009: Δελτίο Τύπου για την παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε εορταστικές εκδηλώσεις κέντρου SECI και υπογραφή κειμένου...

09-12-2009: Δελτίο Τύπου για την παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε εορταστικές εκδηλώσεις κέντρου SECI και υπογραφή κειμένου Σύμβασης SELEC

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας παραβρέθηκε σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Βουκουρέστι με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την ίδρυση του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανταλλαγής Πληροφοριών για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας Νοτιανατολικής Ευρώπης ( SECI ).

Συμμετείχε εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην υπογραφή της σύμβασης μετεξέλιξης του SECI σε Διεθνή Περιφερειακό Οργανισμό ( SELEC ).

Ο Διεθνής Οργανισμός SELEC θα έχει ως στόχο την συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών και τελωνειακών αρχών των χωρών – μελών Νοτιανατολικής Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος σε ζητήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η εμπορία ανθρώπων ( trafficking ), η μη νόμιμη μετανάστευση, η διακίνηση όπλων, η τρομοκρατία.

Η εν λόγω Σύμβαση προσφέρει στα κράτη – μέλη SELEC δυνατότητες όπως η διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών, η παροχή στρατηγικής ανάλυσης και εκτίμησης απειλής, η λειτουργία αυτοματοποιημένου συστήματος πληροφοριών κ.ά.

Τελευταίες Αναρτήσεις