Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200904-12-2009: Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμαρχο Αθηναίων και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για το ιστορικό κέντρο...

04-12-2009: Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμαρχο Αθηναίων και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για το ιστορικό κέντρο της πόλης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη που συνοδεύονταν από αντιδημάρχους και εκπροσώπους της Δημοτικής Αστυνομίας και στη συνέχεια με τον επικεφαλής κ. Ρήγα Αξελό και συνεργάτες του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη».

Με τον επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τους δημοτικούς συμβούλους θα γίνει χωριστή συνάντηση στα γραφεία του συνδυασμού.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας και για τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την υποστήριξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται σε αυτό. Συζητήθηκαν θέματα όπως η δημιουργία ξενώνα για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής αγοράς για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δράσης των μικροπωλητών.

Συζητήθηκε η δυνατότητα συγκρότησης και η συχνή παρουσία στο κέντρο της πόλης μεικτών περιπολιών από την Ελληνική και την Δημοτική Αστυνομία για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι «μας ενδιαφέρει η δίωξη του εμπόρου και όχι του χρήστη, του προαγωγού και όχι της πόρνης, του διακινητή και όχι του θύματος της εμπορίας ανθρώπων».

Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση μόνιμης επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Νομαρχίας, των δημοτικών παρατάξεων, των συναρμόδιων Υπουργείων καθώς και μέλη ΜΚΟ και Συλλόγων Μεταναστών και Κινήσεων Πολιτών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

«Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας εισέρχεται στα πρόθυρα μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης», επισήμανε ο κ. Βούγιας.

Ο Υφυπουργός συμφώνησε να είναι σε μόνιμη επαφή με τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε όλοι από κοινού να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα με βασικό άξονα την ποιότητα της ζωής και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τελευταίες Αναρτήσεις