Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200921-11-2009:Συναντήσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του εμπορικού κόσμου για...

21-11-2009:Συναντήσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του εμπορικού κόσμου για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τους δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και με θέμα «Ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη» είχε σήμερα το πρωί στην Σταυρούπολη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας.

Τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της Αστυνομίας και των δήμων της πόλης και αναφέρθηκε σε πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες, καθώς και μέτρα για την οδική ασφάλεια.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι υπογράμμισαν ότι τα προβλήματα των δήμων τους επικεντρώνονται κυρίως στο ζήτημα της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών – ειδικά στην περιοχή του Δενδροποτάμου – στην ανεργία που γεννάει παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και στις ελλείψεις προσωπικού, οχημάτων και τεχνολογικού εξοπλισμού στα αστυνομικά τμήματα και στην δημοτική αστυνομία.

Ο κ. Βούγιας, συμπλήρωσε ότι η επίλυση των προβλημάτων της πόλης απαιτεί την στενή συνεργασία μεταξύ Υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ δεσμεύθηκε για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου οι αστυνομικοί να βγουν και πάλι στον δρόμο μιας και ο απώτερος στόχος πρέπει να είναι η πρόληψη της εγκληματικότητας.

Τέλος, συμφωνήθηκε η διοργάνωση μιας δεύτερης συνάντησης μεταξύ των δημάρχων και των αξιωματικών των αντίστοιχων αστυνομικών τμημάτων των περιοχών τους, κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, ούτως ώστε να υπάρξει αποτελεσματική και συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αργότερα το μεσημέρι, ο κ. Βούγιας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου αναφέρθηκαν στα προβλήματα της μικροπαραβατικότητας, του παραεμπορίου και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος του κέντρου της πόλης που το καταστούν μη ελκυστικό για τους επισκέπτες. Μολονότι, αυτά τα προβλήματα αφορούν κυρίως παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμφωνήθηκε μια κοινή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη. Τέλος, ο κ. Βούγιας διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι θα ληφθούν, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς την περίοδο των εορτών.

Τελευταίες Αναρτήσεις