Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200919-11-2009: Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια στο Πυροσβεστικό Σώμα

19-11-2009: Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια στο Πυροσβεστικό Σώμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Βούγιας παραβρέθηκε σήμερα στη σύσκεψη για την οργάνωση και συντονισμό του πυροσβεστικού και διοικητικού έργου που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο 199 ΣΕΚΥΠΣ στο Χαλάνδρι υπό τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στ. Στεφανίδη.

Ενημερώθηκε συνολικά για όλα τα θέματα που αφορούν στην διοίκηση και λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων των εποχικών πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και από τις δύο πλευρές δόθηκε στην εκπαίδευση αλλά και την πρόληψη που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Υπουργείου. Και τα δύο χαρακτηρίστηκαν ως μεγάλα στοιχήματα από τον κ. Βούγια που έκανε λόγο για ανάγκη της έγκαιρης ενεργοποίησης των πυροσβεστών, των Μ.Κ.Ο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να προετοιμαστούν σωστά τα ελληνικά δάση για το καλοκαίρι.

Η εκπαίδευση, μία από τις κύριες αρμοδιότητες του Υφυπουργού, αποτελεί θέμα που μελετάται ήδη αναλυτικά λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η δια βίου μάθηση, η πρακτική εξάσκηση και άλλα.

Ο κ. Βούγιας ζήτησε από τους διοικητές από όλη την Ελλάδα να καταθέσουν άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την περιοχή ευθύνης τους.

Στόχος είναι η σταθερή μείωση των καμένων δασικών εκτάσεων κάθε χρόνο στα χαμηλά επίπεδα της προολυμπιακής περιόδου.

Δεσμεύτηκε για την αμέριστη συμπαράσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα από την πλευρά του Υπουργείου σε όλα τα επίπεδα ενώ ανέφερε ότι θα βρίσκεται κοντά στον κλάδο και θα παρέχει στήριξη σε ότι χρειαστεί, ώστε να παραμείνει υψηλά το ηθικό του σώματος.

Στην συνέχεια ξεναγήθηκε στους ειδικούς χώρους του ΣΕΚΥΠΣ και του ΣΚΕΔ όπου ενημερώθηκε για ζητήματα τεχνολογικού εξοπλισμού και υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τελευταίες Αναρτήσεις