Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200910-11-2009: Δελτίο Τύπου με την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια στην Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου...

10-11-2009: Δελτίο Τύπου με την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια στην Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην σημερινή του επίσκεψη ο κ. Βούγιας ενημερώθηκε εκτενώς για την δύσκολη προσπάθεια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαχείριση του προβλήματος της μετανάστευσης. Γενικά για την Ελληνική Αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναλάβει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και για αυτό χρειάζεται υποστήριξη και από τα άλλα συναρμόδια υπουργεία.

Σχετικά με το θέμα της χορήγησης ασύλου, εκτός από το ζήτημα της αποκέντρωσης, ανέφερε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί ως αρμοδιότητα σε άλλο υπουργείο. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, πρέπει να βελτιωθεί άμεσα το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Προεδρικό Διάταγμα 81 του 2009) ώστε να επισπευσθούν οι εργασίες των επιτροπών με την συμμετοχή και αναπληρωματικών μελών και να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα οι αιτούντες άσυλο. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί σταδιακά το απαράδεκτο φαινόμενο της ταλαιπωρίας εκατοντάδων αλλοδαπών κάθε εβδομάδα στην είσοδο της Διεύθυνσης.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ συμμετέχει με ρόλο παρατηρητή στις επιτροπές ασύλου ενώ Μ.Κ.Ο. συμβάλουν ενεργά στην ορθότερη λειτουργία της Διεύθυνσης σε θέματα πρόνοιας και περίθαλψης των αλλοδαπών.

Αναφερόμενος στις συνθήκες που συνάντησε στους ειδικούς χώρους προσωρινής κράτησης αλλοδαπών είπε πως πρέπει να γίνουν καλύτερες δεσμευόμενος ότι θα λειτουργήσουν ειδικοί χώροι σίτισης και αναψυχής που τώρα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Επίσης ενημερώθηκε για το έργο της δίωξης λαθροδιακινητών, το οποίο επισήμανε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Τελευταίες Αναρτήσεις