Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200909-11-2009: Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με Πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας

09-11-2009: Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με Πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υ
ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 09 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα, 09/11/2009, με Πρυτάνεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αθήνας και συζήτησαν θέματα σχετικά με τον ειρηνικό και ασφαλή εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών συμμετείχαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Κίττας, ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Τσίρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού, Μόσχος Πολυσίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Υπουργός υπογράμμισε το εξαιρετικό κλίμα, μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και εξέφρασε την κοινή βούληση όλων, ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου να διεξαχθεί απρόσκοπτα, ως μια γιορτή για τη δημοκρατία και τη νέα γενιά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι η Αστυνομία θα έχει μία διακριτική παρουσία προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη βία, τιμώντας τη μνήμη «όσων έδωσαν το αίμα τους, τη ψυχή τους και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την ελευθερία».

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Κώστας Μουντζούρης δήλωσε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει λάβει όλα τα μέτρα για να εγγυηθεί τον απρόσκοπτο εορτασμό και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια. «Θα τιμήσουμε την επέτειο και ταυτόχρονα δεν θα χρειαστούμε την Αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνων, κ. Χρήστος Κίττας εξέφρασε με τη σειρά του τη βεβαιότητα ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου θα εορταστεί ειρηνικά και στη μνήμη των αγώνων που έγιναν εκείνη την εποχή. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε η Κωνσταντίνα Κούνεβα και κάλεσε να εισακουστεί το μήνυμά της ενάντια στη βία.

Με αφορμή την προτροπή του κ. Πρύτανη και την αναφορά του στην κ. Κούνεβα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τη βούληση των αρχών να εξαρθρώσουν και να αποκαλύψουν «αυτό το φρικαλέο και απεχθές έγκλημα», μέσα από μια μεγάλη και συστηματική προσπάθεια.

Τελευταίες Αναρτήσεις