Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200904-11-2009: Ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στο 11ο Συνέδριο Greek ICT Forum και Απονομή Βραβείου στους Συντελεστές του...

04-11-2009: Ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στο 11ο Συνέδριο Greek ICT Forum και Απονομή Βραβείου στους Συντελεστές του Police On Line

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 11ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών THE GREEK ICT FORUM παραβρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός κ. Βούγιας, όπου και μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία των νέων τεχνολογιών και απένειμε το βραβείο Greek ICT Award στους συντελεστές του Police On Line για την υψηλή τεχνολογική επάρκεια και αξιοποίησή του προς όφελος του Έλληνα πολίτη.

Στην ομιλία του επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό η χρήση του ίντερνετ και των τεχνολογιών. Η μηχανοργάνωση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί πάγια οριζόντια πολιτική για όλα τα Υπουργεία και τις Υπηρεσίες, ειδικά δε για τους φορείς αυτούς που έχουν άμεση σχέση με τον ίδιο τον πολίτη.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, βασική αρχή όλων μας, σημαίνει διαφάνεια, απλοποίηση διαδικασιών, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αλλά πάνω από όλα περισσότερη δημοκρατία. Αποτελεί εγγύηση για την μείωση της σπατάλης και βασικό συστατικό ενός ευνοούμενου κράτους στην υπηρεσία του πολίτη.

Ενώ ειδική αναφορά έκανε στο μεγαλύτερο έργο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε ότι αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Police online , δηλαδή το πρόγραμμα «Συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης με χρήση Πληροφορικής».

Ένα έργο που λειτουργεί σαν πυραμίδα, συνδυάζει υποδομές και εφαρμογές και έχει σαν σκοπό τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και την εξωστρέφειά της προς τον πολίτη. Μίλησε για τα οφέλη του Police On Line για την ίδια την Αστυνομία και την εσωτερική διοίκηση αλλά και για τον πολίτη, ενώ ανέφερε ενδεικτικά ότι 3 εκατομμύρια έγγραφα στάλθηκαν τους τελευταίους 14 μήνες απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επίσης ανήγγειλε μία σειρά από νέα προγράμματα και έργα που υλοποιούνται αυτήν την εποχή στα πλαίσια πάντα του εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις