Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200930-10-2009: Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια με τον Πρέσβη της Κίνας

30-10-2009: Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια με τον Πρέσβη της Κίνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση είχε σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, με τον Κινέζο Πρέσβη Luo Linquan καθώς και με αντιπροσωπεία της Κινεζικής Πρεσβείας.

Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας, έγιναν αναφορές στην εμπειρία των δύο πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων σε Αθήνα και Πεκίνο και στην εποικοδομητική ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα ασφάλειας που αναπτύχθηκε ενώ εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία σε αυτό το επίπεδο.

Ο κ. Βούγιας βεβαίωσε ότι η καλή συνεργασία όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. «Προσβλέπουμε σε ακόμα καλύτερες σχέσεις και σε μία σταθερή επικοινωνία μεταξύ μας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρέσβης επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας, την στρατηγική σχέση εταίρου που έχει αναπτυχθεί ενώ αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έχουν ανταλλάξει οι ηγέτες των δύο χωρών. Αναφέρθηκε στα θέματα ασφαλείας της κινεζικής κοινότητας στη χώρα μας και μαζί με τον Υφυπουργό συμφώνησαν στην πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία, σε ότι αφορά τα θέματα ασφαλείας.

Τελευταίες Αναρτήσεις