Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200929-10-2009: Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση φρουρών σε Αστυνομικά Τμήματα

29-10-2009: Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση φρουρών σε Αστυνομικά Τμήματα

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Στην τρομοκρατία απαντάμε με περισσότερη δημοκρατία» το μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Στην κατάργηση των φρουρών σε Αστυνομικά Τμήματα προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με τη σχετική απόφαση, περίπου 2.000 αστυνομικοί αναμένεται να αποδεσμευθούν σε ημερήσια βάση από τη φρούρηση των αστυνομικών καταστημάτων με στόχο να διατεθούν στις διοικητικές υπηρεσίες, στις πεζές περιπολίες και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γειτονιά.

Την άποψη ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φρούρια, αλλά δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη υποστήριξε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοῒδης. Βούληση του Υπουργείου είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να προσφέρουν άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να μετατραπούν σε χώρους φόβου και ταλαιπωρίας.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι δεν συντρέχουν συνθήκες για νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καθώς στην τρομοκρατία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η περιστολή δικαιωμάτων και ο φόβος, αλλά περισσότερη δημοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, ανοιχτός νους και επαγγελματισμός.

Για την κατάργηση της διαδικασίας φρούρησης σε Αστυνομικά Τμήματα, αναμένεται να εκδοθεί σχετική διαταγή – εγκύκλιος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις