Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200920-10-2009: Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγια σε Υπουργικό Συνέδριο στις Βρυξέλλες...

20-10-2009: Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγια σε Υπουργικό Συνέδριο στις Βρυξέλλες με θέμα «Παγκόσμια Δράση κατά της διακίνησης ανθρώπων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Aθήνα, 20 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την πρόληψη, την καταστολή και την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση (trafficking), παρουσίασε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας στο Υπουργικό Συνέδριο με θέμα «Παγκόσμια Δράση κατά της διακίνησης ανθρώπων», το οποίο διεξάγεται στις Βρυξέλλες (19/10 και 20/10) υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού για την Μετανάστευση (IOM).

Ο κ. Βούγιας στην εισήγησή του σημείωσε την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού συντονιστικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση του trafficking, αλλά και την ανάγκη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των μελών της Ε.Ε.. Ο Υφυπουργός τόνισε την αδήριτη ανάγκη τήρησης από πλευράς Τουρκίας της συμφωνίας επανεισδοχής παράνομων μεταναστών και ζήτησε τη σχετική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα ενόψει των διαπραγματεύσεων για συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Ε.Ε. και Άγκυρας, η οποία αναμένεται να αρχίσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στην ομιλία του, ο κ. Βούγιας συνέδεσε την καταπολέμηση του trafficking με την καλύτερη διαχείριση των μεγάλων μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Ε.Ε. εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία εντείνει το πρόβλημα της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων και μικρών παιδιών.

Χθες, Δευτέρα, πρώτη μέρα των εργασιών του Υπουργικού Συνεδρίου ο κ. Βούγιας είχε σύντομη συνομιλία με την Υπουργό Δικαιοσύνης της Σουηδίας και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών κα Beatrice Ask, καθώς και με τον υπεύθυνο της Frontex κ. Ilkka Laitinen, στους οποίους έθεσε ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους από ελληνικής πλευράς.

Τελευταίες Αναρτήσεις