Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200919-10-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με επιστολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου...

19-10-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με επιστολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του υπηκόου Πακιστάν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνουν ανεκτά.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι πραγματικές συνθήκες θανάτου του Πακιστανού Mohamad Kameran , ο κ. Χρυσοχοΐδης απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, φάκελο με σχετικά στοιχεία της υπόθεσης.

Με αφορμή δε το σημερινό συμβάν του Αρχιφύλακα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα για συμπεριφορές που απάδουν με το ρόλο και την αποστολή των αστυνομικών, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε στις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του από το Βήμα της Βουλής όπου και δεσμεύτηκε για την ριζική αλλαγή του καθεστώτος των διοικητικών ερευνών καθώς και του πειθαρχικού δικαίου των Σωμάτων Ασφαλείας προς την κατεύθυνση της ταχείας και αμερόληπτης πειθαρχικής εκδίκασης των υποθέσεων και επιβολής των αναγκαίων ποινών. «Τέτοιοι αστυνομικοί δεν έχουν θέση στο σώμα της ΕΛΑΣ» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τελευταίες Αναρτήσεις