Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200916-10-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με την συμμετοχή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπυρίδωνα Βούγια σε ημερίδα και Υπουργική...

16-10-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με την συμμετοχή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπυρίδωνα Βούγια σε ημερίδα και Υπουργική Σύσκεψη στις Βρυξέλλες με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων θα συμμετέχει με χαιρετισμό στις εργασίες της ημερίδας «Πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων» που διοργανώνεται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον και ώρα 10 το πρωί. Κατόπιν την Δευτέρα θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στη μεγάλη υπουργική συνάντηση που διοργανώνει η Σουηδική Προεδρία, με θέμα την αποτίμηση της παγκόσμιας δράσης κατά του Trafficking «Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων». Στις Βρυξέλλες θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την βελτίωση του συστήματος αναγνώρισης, παραπομπής και αρωγής των θυμάτων, όπως και την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των αστυνομικών αρχών στις ορθές πρακτικές μεγάλων διεθνών οργανισμών που πρωταγωνιστούν στην καταπολέμηση σύγχρονων μορφών δουλείας. Η αποφασιστικότητα και η εξειδικευμένη γνώση θα μας βοηθήσει, μέσα από την προστασία του εκφοβισμένου θύματος να φτάσουμε ευκολότερα στο διακινητή και να πατάξουμε έτσι το κύκλωμα, προστατεύοντας τις κοινωνίες μας από τη διάβρωση που προκαλεί η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Απαιτούνται περισσότερες καταδίκες διακινητών και πλήρης εξάρθρωση κυκλωμάτων. Πρέπει η χώρα μας να πάψει να κατατάσσεται από τις διεθνείς εκθέσεις στη χαμηλότερη κατηγορία από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. με την αιτιολογία ότι οι καταδίκες είναι λίγες. Η δίωξη και τιμωρία των υπευθύνων και η αποτελεσματική εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων θα επιτευχθεί μέσα από την προστασία και επανένταξη των θυμάτων και την παροχή ουσιαστικών κινήτρων που θα τα ενθαρρύνει να συνεργαστούν με τις αρχές σε ένα αμοιβαία επωφελές πλαίσιο συνεργασίας .

Τελευταίες Αναρτήσεις