Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200909-10-2009: Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

09-10-2009: Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αποστολή του νεοσύστατου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η προστασία και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών καθώς και του δικαιώματος όλων να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους και να εργάζονται στις δουλειές τους χωρίς να απειλείται η ακεραιότητά τους από βανδαλισμούς, όπως δυστυχώς συνέβη χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την πολιτική ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας, το Υπουργείο θα την υπηρετήσει με σοβαρότητα, συνέπεια και συνεχή σεβασμό των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Ωστόσο η προστασία των δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Όπως δεν θα ανεχθούμε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, έτσι δεν θα ανεχθούμε από εδώ και μπρος καθεστώς ανομίας.

Είμαστε εγγυητές του δικαιώματος κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται στο πλαίσιο που θέτει το Σύνταγμα. Είμαστε ταυτόχρονα εγγυητές του δικαιώματος κάθε πολίτη να ζει και να εργάζεται σε συνθήκες ασφάλειας.

Τελευταίες Αναρτήσεις