Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200907-10-2009: Δελτίο Τύπου Παράδοσης Παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

07-10-2009: Δελτίο Τύπου Παράδοσης Παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο νέος Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευμένος από το νέο Υφυπουργό κ. Σπύρο Βούγια, παρέλαβε την διοίκηση του Υπουργείου από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς. Παρέστησαν ακόμη, η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τσιατούρα. Η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. Αθανάσιο Κοντοκώστα. Ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος. Ανώτατοι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«…χαίρομαι που καινούργιος Υπουργός, με περισσότερες αρμοδιότητες, έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος την τακτική της αξιοκρατίας και του μη κομματισμού τη ξεκίνησε και το αναγνωρίζω και πανθομολογείται, και το συνεχίσαμε.

Αυτό ήταν πιστεύω καταλύτης και πιστεύω ότι αν αυτή τη στιγμή η Αστυνομία μπορεί και πορεύεται πολύ καλύτερα από όσο κάποιοι πίστευαν αρχές του χρόνου, οφείλεται ακριβώς στο γεγονός, ότι οι καλύτεροι…παρέμειναν, τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά…άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά ήταν οι καταλληλότεροι…»

«…Δεν παραγνωρίζω, κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ, τα προβλήματα τα μεγάλα τα οποία υπάρχουν. Ασφαλώς έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Αυτό, όμως, πρέπει να ομολογήσουμε και πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν οφείλεται σε δράσεις ή παραλείψεις της Αστυνομίας. Δεν ευθύνεται η Αστυνομία για το γεγονός ότι έχουμε μία οικονομική κρίση αυτή την στιγμή, που η κρίση γεννά έγκλημα.

Δεν ευθύνεται η Αστυνομία για το γεγονός ότι έχουμε ένα ανεξέλεγκτο αριθμό λαθρομεταναστών, που και αυτή είναι μία γενεσιουργός αιτία».

«…Επιδιώξατε, όσο μπορείτε, να αναθεωρηθεί η Συνθήκη Δουβλίνο 2. Είναι για τον τόπο μας μεγάλο πρόβλημα, από την ώρα που πρέπει εμείς να διαχειριστούμε όλους τους μη νόμιμους μετανάστες που μας έρχονται και οποιοσδήποτε, έστω και λαθραία, φεύγει από την χώρα μας να πάει στην Δυτική Ευρώπη, μετά από λίγο μας επιστρέφει, καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος.

Κατά την γνώμη μου το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμφωνίες οι οποίες θα αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη είσοδο, ιδιαίτερα από την Τουρκία η οποία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο επανεισδοχής….»

«…Θέλω να επισημάνω το μέγεθος του προβλήματος από τον συνδυασμό τρομοκρατίας και αναρχίας και να απευθύνω μία έκκληση στον τύπο, στην Βουλή, στην Κυβέρνηση, στις Αρχές τις Ανεξάρτητες και να πω ότι σεβόμαστε απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μέσα σε αυτά, όμως, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι και το δικαίωμα στην ζωή και στην περιουσία και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά. Να μην τα απομονώνουμε. Να μην ξεχνάμε ότι όταν χάνονται ζωές είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα που χάνεται και πρέπει να το προστατεύσουμε. Όταν καταστρέφονται περιουσίες είναι και αυτό ένα δικαίωμα το οποίο πρέπει να προστατευτεί….»

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Κ. Υπουργέ, κ. Γενικοί Γραμματείς, κ. Αρχηγοί, κ. Διοικητά της Ε.Υ.Π., είναι μεγάλη η συγκίνηση μου. Έξι χρόνια μετά, βρίσκομαι ξανά σε ένα χώρο που παλέψαμε όλοι μαζί, για να βελτιώσουμε την ασφάλεια του πολίτη και της Χώρας και νομίζω όλοι μαζί, κάναμε πολύ σπουδαία πράγματα με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που υπήρξε και το ορόσημο αν θέλετε της ακμής της Χώρας σε όλο τον πλανήτη. Πιστεύω διδάξαμε πώς μπορούμε, όταν πηγαίνοντας όλοι μαζί να πετυχαίνουμε. Δεν έχω σκοπό σήμερα να εκφωνήσω κάποιο λόγο, δύο λόγια μόνο έχω να σας πω, πέρα από την συγκίνηση μου: Θέλω να σας πω ότι εμείς αισθανόμαστε πολύ βαριά την ευθύνη του ζητήματος που λέγεται ασφάλεια της Χώρας. Όλα αυτά που περιέγραψε ο κ. Υπουργός προηγουμένως, δηλαδή της φύλαξης των συνόρων, του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, της ίδιας της ασφάλειας των πολιτών, των πόλεων μας, των γειτονιών μας, αισθανόμαστε βαρύ το έργο, γι’ αυτό και ονομάσαμε το Υπουργείο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θα περιλαμβάνονται στην αρμοδιότητά του η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ε.Υ.Π., το Λιμενικό Σώμα, γιατί εδώ είναι η αποστολή του, μαζί με εμάς, να φυλάσσει τα σύνορα της Χώρας και να προστατεύει τους πολίτες, στον θαλάσσιο χώρο, στον χώρο ευθύνης του. Η διαχείριση των κρίσεων, με την Πολιτική Προστασία και βέβαια το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο είναι ο ¨στρατιώτης¨, ο εκτελεστικός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας. Έχουμε λοιπόν απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στο λαό και την Πατρίδα για το μεγάλο μας έργο. Θέλω να πάμε όλοι μαζί, γιατί μόνο αν πάμε όλοι μαζί, τότε και θα πετύχουμε. Εύχομαι κ. Υπουργέ καλή τύχη, καλή δύναμη. Ευχαριστώ πολύ».

Τελευταίες Αναρτήσεις