Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200928-09-2009: Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Λεωφορειοπειρατείες - Αεροπειρατείες" στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης στη Βέροια Ημαθίας

28-09-2009: Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Λεωφορειοπειρατείες – Αεροπειρατείες” στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης στη Βέροια Ημαθίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

210-6977505

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Βέροια Ημαθίας, πραγματοποιείται από σήμερα 28/09 έως 02/10/2009, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Λεωφορειοπειρατείες – αεροπειρατείες (διαπραγματεύσεις – δυναμικές επεμβάσεις)».

Συμμετέχουν (21) Έλληνες Αξιωματικοί και (10) εκπρόσωποι/ εμπειρογνώμονες από την Αλβανία, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και τη Σερβία. Επίσης έχουν κληθεί να παραστούν ως παρατηρητές και εκπρόσωποι των Διπλωματικών Αρχών των συμμετεχουσών χωρών.

Το σεμινάριο έχει σαν στόχο την πληρέστερη κατάρτιση των συμμετεχόντων, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην αστυνομική πρακτική καθώς επίσης και την απόκτηση γνώσης μέσω της ανταλλαγής και ανάλυσης ανάλογων εμπειριών των συμμετεχόντων από τα λοιπά κράτη.

Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι κυριότερες θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:

I. Λεωφορειοπειρατείες – Εμπειρίες – Αποτίμηση πραγματικών περιστατικών

II. Διαχείριση απειλών από αέρα

III. Σχέδιο ασφαλείας αεροδρομίων – Αντιμετώπιση αεροπειρατειών.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί αποτίμηση πραγματικών περιστατικών (αεροπειρατεία από Τούρκο δράστη – Μάρτιος 2003, λεωφορειοπειρατεία Μαραθώνα – Δεκέμβριος 2004). Μετά από τις ασκήσεις επί χάρτου και τις προσομοιώσεις, θα ακολουθήσει πολύωρη άσκηση με πραγματικές δυνάμεις και μέσα, με τη συμμετοχή ιδιαίτερα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), των διαπραγματευτών και ελεγχόμενων «παιχτών», σε διάφορους ρόλους ομήρων, δραστών κ.λ.π.

Την 02-10-2009 ημέρα Παρασκευή, θα γίνει συζήτηση επί των συμπερασμάτων και της αποτίμησης των σεμιναρίων και η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί με την απονομή πτυχίων από τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις