Κυ 27 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200910-09-2009:Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στην 9η Περιφερειακή Υπουργική Διάσκεψη για την Παράνομη Μετανάστευση, το Οργανωμένο Έγκλημα, τη Διαφθορά...

10-09-2009:Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στην 9η Περιφερειακή Υπουργική Διάσκεψη για την Παράνομη Μετανάστευση, το Οργανωμένο Έγκλημα, τη Διαφθορά και την Τρομοκρατία (Bdro Σλοβενίας,8-9/9/2009)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505 

Αθήνα, 10-09-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εσωτερικών, συμμετείχε στις εργασίες της 9ης Περιφερειακής Υπουργικής Διάσκεψης για την Παράνομη Μετανάστευση, το Οργανωμένο Έγκλημα, τη Διαφθορά και την Τρομοκρατία, η οποία έλαβε χώρα στο Bdro Σλοβενίας στις 8-9/9/2009.

Η Διάσκεψη οργανώθηκε από κοινού από το Υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβενίας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Στις εργασίες της Διάσκεψης πέραν της Χώρας μας έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Εσωτερικών της Αλβανίας, Βοσνίας και Ερζεβοβίνης, Βουλγαρίας, Ιταλίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Ουγγαρίας, ΠΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας, και Τουρκίας.

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Σουηδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής ένωσης και εκπρόσωποι των οργανισμών Europol , της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για την Καταπολέμηση του Διασυνοριακού Εγκλήματος (κέντρο SECI ), του Κέντρου της Γενεύης για το Δημοκρατικό Έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων ( DCAF ) και του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας στη Ν/Α Ευρώπη ( RCC ).

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Η εξέλιξη της διαδικασίας απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων για τις Χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
  • Η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας για τα Κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με στόχο την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
  • Παρουσίαση της προόδου του προγράμματος εκπόνησης ολοκληρωμένης στρατηγικής έκθεσης για την Εκτίμηση Απειλής του Οργανωμένου Εγκλήματος στην περιφέρεια της Ν/Α Ευρώπης. Προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας BDRO που ξεκίνησε το 2001 και που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Κρατών-μελών που συμμετέχουν για την αντιμετώπιση όλων των προαναφερόμενων μορφών εγκληματικότητας (οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά, τρομοκρατία). Στην εν λόγω πρωτοβουλία η Χώρα μας συμμετέχει από το 2004.

Τελευταίες Αναρτήσεις