Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200904-09-2009: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης - Δηλώσεις

04-09-2009: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης – Δηλώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 04 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό υποδέχθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ενώ η ενημέρωση για τα μέτρα πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Στέργιο Αποστολίδη.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό γεγονός για την οικονομική ζωή του τόπου. Κάθε χρόνο, εκτός βεβαίως από τους εκθέτες και τους χιλιάδες επισκέπτες, έχουμε και εκείνους οι οποίοι διεκδικούν: τους εργαζόμενους. Τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται πάντοτε και είμαι βέβαιος ότι τα συνδικάτα έχουν την ωριμότητα, η όποια εκδήλωση να γίνει μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας. Γι αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία. Σε περίπτωση όμως που θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα θελήσουν να αμαυρώσουν την Έκθεση, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να λάβει μέτρα, ούτως ώστε να μην έχουμε έκτροπα τέτοιας εκτάσεως, τα οποία όπως είπα να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας μας. Ήλθα λοιπόν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκα από τους αρμόδιους για τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Εκτιμώ ότι είναι ικανοποιητικά και όλα θα πάνε καλά.

Δημοσιογράφος: Ένα σχόλιο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: Δυστυχώς η τρομοκρατία στην Ελλάδα, εδώ και 35 χρόνια δημιουργεί προβλήματα. Είχαμε την ’’17 Νοέμβρη’’, εξαρθρώθηκε στο μέτρο που εξαρθρώθηκε, από τότε και μετά έχουν εμφανιστεί διάφορες τρομοκρατικές ομάδες. Καταβάλλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, συντονισμένη προσπάθεια, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι τρομοκράτες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η προσπάθεια είναι, όπως είπα, συντονισμένη, πολύ σοβαρή, πολύ δυνατή, αλλά καταλαβαίνεται ότι δεν έχεις να αντιμετωπίσεις ανθρώπους οι οποίοι ενεργούν στο φως, αντίθετα διαπράττουν τα εγκλήματά τους στο σκοτάδι και χωρίς αιτία. Είναι τυφλά χτυπήματα. Αυτό δυσκολεύει το έργο των Αρχών, είμαι όμως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και θα έλθει η ώρα που θα οδηγηθούν, όπως είπα προηγουμένως, στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν.

Δημοσιογράφος: Κ. Υπουργέ ένα σχόλιο για το πόρισμα Ρακιτζή;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: Ανατέθηκε σε μια ανεξάρτητη Αρχή, αντικειμενική Αρχή, να ερευνήσει τυχόν ευθύνες για τη μεγάλη τραγωδία την οποία βίωσε η Αττική, πριν από 15 ημέρες και αυτό διότι υπήρχαν φωνές ότι υπήρξε ολιγωρία. Το πόρισμα παραδόθηκε πριν από 2 ημέρες, μελετάται και όταν θα έλθει η ώρα θα ακούσετε τις αποφάσεις».

Τελευταίες Αναρτήσεις