Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούλιος 200930-07-2009:Συναντήσεις - Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο

30-07-2009:Συναντήσεις – Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, συναντήθηκε διαδοχικά με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Λουκά Λουκά και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη. Ακολούθως επισκέφθηκε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’. Kατά την διάρκεια των συναντήσεων του επαναβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά την συνάντηση του με τον ομόλογο του Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω το συνάδελφο μου, αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και για τη συνεργασία και για τη φιλοξενία. Η συνεργασία της Ελλάδος με την Κύπρο σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη Δημόσια Τάξη, δεν ξεκινάει τώρα, έρχεται από τα παλιά. Έχουν υπογραφεί συμφωνίες στο παρελθόν, αστυνομικής συνεργασίας και συνεργασίας στα πλαίσια της πυρόσβεσης. Έγινε μία ανασκόπηση πώς έχουν πάει μέχρι τώρα και αν αυτές οι συμφωνίες έχουν οδηγήσει σε συνεργασίες εποικοδομητικές αυτό το διάστημα.

Παράλληλα με τη συνάντηση που είχα με τον κ. Υπουργό, συναντήθηκαν και οι Αρχηγοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας και πράγματι διαπιστώνεται ότι το επίπεδο συνεργασίας είναι υψηλό. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Εκείνο το οποίο είπαμε σε ορισμένους τομείς όπως της λαθρομετανάστευσης, της βαριάς εγκληματικότητας, της πυρόσβεσης κ.α., είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρχει μία αποτελεσματικότερη και καλύτερη συνεργασία. Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι το οργανωμένο έγκλημα πλέον έχει κάνει αισθητή την παρουσία του παντού. Δεν γνωρίζει σύνορα, δεν γνωρίζει όρια και θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα μέσα τα οποία χρειάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του, είναι διαφορετικά από εκείνα τα οποία ήταν μέχρι χθες. Επιπλέον είναι απαραίτητη η διεθνής συνεργασία. Αν δεν υπάρχει διεθνής συνεργασία, ασφαλώς τα προβλήματα γίνονται εντονότερα και χαίρομαι γιατί μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου η συνεργασία είναι άψογη, είναι αποτελεσματική και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον».

Τελευταίες Αναρτήσεις