Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούλιος 200922-07-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων

22-07-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε συνέχεια προηγουμένων συσκέψεων, συναντήθηκε σήμερα με τους Εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων για θέματα Δημόσιας Τάξης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων και συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής Σαμπαζιώτης Δημήτριος, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Βουλευτής Ντόλιος Γεώργιος, από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής Δρίτσας Θεόδωρος και από το ΛΑ.Ο.Σ. ο πρέσβης Γεωργίου Γεώργιος. Από το Κ.Κ.Ε. δεν συμμετείχε εκπρόσωπος.

Στην εν λόγω σύσκεψη, όπου κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αποχώρησαν.

Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών έκανε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.:

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Μετά την εξαγγελία από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή και πρόσκληση δική μου προς τα κόμματα, ξεκίνησε ένας διάλογος περίπου πριν από ένα μήνα, και αρχίσαμε τη συζήτηση με όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, το οποίο απ΄την αρχή δήλωσε ότι δεν θα παρίσταται, πάνω σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα. Ανεξάρτητα από το αν υπήρξε σύμπτωση απόψεων, ο διάλογος αυτός καθ΄ αυτός είναι πάρα πολύ χρήσιμος. Ανταλλάσσονται απόψεις, αναζητούνται κοινοί τόποι. Κοινοί τόποι πάνω σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία που είναι η Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Εκτιμώ ότι αυτός ο διάλογος προσέφερε σημαντικά πράγματα αυτό το διάστημα που τον κάναμε. Εκτιμώ ότι εάν συνεχιζόταν θα είχαμε ακόμα πιο καλά αποτελέσματα. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, αιφνιδίως σήμερα, θυμήθηκαν ότι η Κυβέρνηση δεν είναι συνεπής, ότι η Κυβέρνηση νομοθετεί, ενώ παράλληλα συνεδριάζει αυτή η Επιτροπή και δήλωσαν ότι δε θα συνεχίσουν να συμμετέχουν, σ΄αυτό το διάλογο. Κρίμα, διότι πιστεύω ότι ήδη μπαίναμε σε μια συζήτηση για θέματα που είμαι βέβαιος ότι αν δεν είχαμε σύμπτωση απόψεων, τουλάχιστον παραπλήσιες θα ήταν οι απόψεις. Σήμερα παραδείγματος χάριν, είχαμε συζήτηση για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας, με προτάσεις που είναι δεδομένο πως επιδέχονταν παρεμβάσεις, αλλαγές για να καταλήξουμε κάπου. Ένα άλλο θέμα επίσης ήταν η παρέμβαση στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Αστυνομικών, με στόχο η ΕΔΕ, όταν αφορούσε πράξη αστυνομικής βίας, να διενεργείται υπό την εποπτεία Εισαγγελικού Λειτουργού και να προεδρεύει στα Συμβούλια τα Πειθαρχικά, Δικαστικός-Εισαγγελικός Λειτουργός. Γενικότερα θέματα τα οποία θ΄ ακολουθούσαν και είμαι βέβαιος, ότι θα μας οδηγούσαν στο να σχηματίσουμε ο καθένας πρώτα απ΄όλα άποψη για τη θέση του άλλου, αλλά το σημαντικότερο να καταλήξουμε σε κοινές αποφάσεις. Εγώ κάνω μία έκκληση να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους τα κόμματα, να συνεχίσουμε αυτό το διάλογο, που σε κάθε περίπτωση είναι πάρα πολύ χρήσιμος. Εάν εμμείνουν στη θέση τους, την ευθύνη την έχουν πλέον αυτά. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, μία προσπάθεια πολύ δυνατή, για να επιτύχουμε τους στόχους μας που είναι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός: δηλαδή περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη τάξη, περισσότερη νομιμότητα.»

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, αυτό το τριήμερο φαίνεται ότι γενικά είναι λίγο επικίνδυνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Έχουμε το δυνατό αέρα. Έχουν ληφθεί κάποια έκτακτα μέτρα έτσι για την αντιμετώπιση πιθανόν εκδήλωσης πυρκαγιάς;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Οι προβλέψεις πράγματι δεν είναι ευοίωνες, αλλά όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί επί ποδός. Θα καταβάλλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα, προφανώς εννοούμε τις πυρκαγιές. Απόψε στις 20.30 ώρα υπάρχει μία ευρεία σύσκεψη, με συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμοδίων φορέων, ούτως ώστε να συντονιστούμε καλύτερα και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, μία ερώτηση όσον αφορά τη χθεσινή ενημέρωση που είχαμε για την υπόθεση της απαγωγής. Για ένα άτομο το οποίο λέγεται ότι ταυτοποιείται, δεν ταυτοποιείται, άλλη εικόνα είχε δώσει ο Διοικητής της Ασφάλειας στην αρχή, άλλη εικόνα δόθηκε χθες.

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Δεν έχω υπόψη μου το θέμα.»

Τελευταίες Αναρτήσεις