Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούλιος 200921-07-2009: Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

21-07-2009: Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: « Ένα σημαντικό κομμάτι από τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν και από τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της Αθήνας ανάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών. Μπορώ να πω ότι μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας και στην προσπάθεια να έχουμε μια διαφορετική εικόνα του κέντρου.

Θα σας θυμίσω ότι οι ομάδες Δέλτα, οι περιπολίες, οι οποίες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, ο έλεγχος που γίνεται στους μη νόμιμους μετανάστες, οι εξορμήσεις που κάνει κάθε τόσο η Αστυνομία στο κέντρο, έχουν φέρει αποτελέσματα κατά την άποψη μου σαφή και υπάρχει μια εικόνα βελτιωμένη κατά πολύ από εκείνη που ήταν κάποτε. Ασφαλώς χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά ακόμα για τα οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και συναρμόδιοι φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Υγείας, η Νομαρχία Αθηνών, ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι φορείς. Οι συναντήσεις αυτές όπως η σημερινή, ασφαλώς βοηθούν προς την κατεύθυνση καλύτερου συντονισμού και ανάληψης πρωτοβουλιών οι οποίες θα φέρουν την Αθήνα να έχει μία εικόνα που πραγματικά όλοι επιθυμούμε.

Σήμερα με τον συνάδελφο τον κ.Μαρκόπουλο και τους φορείς, οι οποίοι παρίσταντο και συζητήσαμε, αναλύθηκαν τα προβλήματα και ο καθένας από εδώ και πέρα θα πάρει τις πρωτοβουλίες τις οποίες πρέπει για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα.»

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ στο πλαίσιο αυτών των μέτρων ήταν και σήμερα η εκκένωση που έγινε στο χώρο του παλαιού Εφετείου;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: « Κοιτάξτε το πρόβλημα του παλαιού Εφετείου είναι ένα πρόβλημα 2-3 μηνών από ό,τι ξέρετε όλοι σας, από καιρό υπήρξε η σκέψη πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε μια επιχείρηση προκείμενου το Εφετείο να αδειάσει. Προεκρίθη μια συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία μας οδήγησε σήμερα στο να λήξει αυτή η ιστορία, κάτι που θα επαναληφθεί ασφαλώς και σε άλλα ακίνητα. Και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας θα ακολουθήσουμε μια τακτική, η οποία θα είναι αποτελεσματική, άλλα ταυτόχρονα και ασφαλής να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα.»

Δημοσιογράφος : Πήρατε συγκεκριμένες αποφάσεις;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: « Θα το δείτε από αύριο.»

Τελευταίες Αναρτήσεις