Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούλιος 200915-07-2009:Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας

15-07-2009:Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

210-6977505

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε σήμερα, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας υπεύθυνο για προξενικά θέματα και για ζητήματα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, κ. Chris Bryant . Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. David Landsman και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό Βρετανών στην Ελλάδα καθώς και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται κατά την διαμονή τους σε τουριστικές περιοχές.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαρκογιαννάκης και ο κ. Bryant είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2012 που έχει αναλάβει η Μεγάλη Βρετανία.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Bryant δήλωσε:

«Ένας πολύ μεγάλος αριθμός Βρετανών επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε χρόνο για διακοπές, καθώς η Ελλάδα είναι ένα όμορφο μέρος. Αντιλαμβάνομαι ότι για πολλούς από τους νέους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα, από την Μ. Βρετανία, είναι οι πρώτες διακοπές που πραγματοποιούν μόνοι τους χωρίς τους γονείς τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα έχουν θαυμάσιες διακοπές στην Ελλάδα, όπως επίσης ότι θα σεβαστούν τα τοπικά έθιμα και θα έχουν ασφαλείς διακοπές. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε να γίνουν κατανοητά πολλά μηνύματα και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι που έρχονται από την Βρετανία γνωρίζουν τα όρια τους, συμπεριφέρονται υπεύθυνα και έχουν όμορφες διακοπές. Είμαι πολύ ευγνώμων με τις ελληνικές αρχές, ειδικά με την Ελληνική Αστυνομία και τους Έλληνες Δημάρχους, που συνεργάζονται με τον Βρετανικό λαό για να διασφαλίσουν ασφαλείς διακοπές για όλους».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Συναντηθήκαμε σήμερα, με τον Υπουργό κ. BRYANT και με τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας από τη συμπεριφορά νεαρών Βρετανών τουριστών. Ανταλλάξαμε απόψεις πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ενημέρωσα τον κ. BRYANT ότι πριν από τρεις μήνες περίπου, είχαμε κάνει σύσκεψη εδώ με την συμμετοχή των Αστυνομικών Διευθυντών των περιοχών που παρατηρούνται τα προβλήματα των Νομαρχών, των Δημάρχων και ελήφθησαν αποφάσεις για μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουμε τη φετινή τουριστική περίοδο. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται και έχουν αποτελέσματα. Έχουμε σαφή μείωση των προβλημάτων τα οποία είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Τον ενημέρωσα ότι στις 23 Ιουλίου στη Ζάκυνθο θα γίνει ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή τριών (3) Βρετανών παρατηρητών-αξιωματικών και των Αστυνομικών Διευθυντών όλων των περιοχών: Ρόδου, Ηρακλείου, Ζακύνθου, Κέρκυρας που έχουμε τέτοια προβλήματα ούτως ώστε να συντονιστούμε με στόχο να εξαλειφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που ενίοτε καταλήγουν και σε επεισόδια».

Ερώτηση δημοσιογράφου : Κύριε Υπουργέ γίνεται πολύς λόγος για το θέμα της απομάκρυνσης του κ. Κοραντή από τη θέση του διοικητή της Ε.Υ.Π μπορείτε να μας πείτε γιατί απομακρύνθηκε; Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν του δόθηκε κάποια διαφωτιστική απάντηση όπως λέει. Εσείς ως πολιτικός προϊστάμενος…

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών : «Όχι, όχι δεν ήμουν Πολιτικός Προϊστάμενος του κ. Κοραντή. Ο κ. Κοραντής ήταν διοικητής της Ε.Υ.Π και είχε Πολιτικό Προϊστάμενο τον κ. Παυλόπουλο. Δεν γνωρίζω τους λόγους. Ξέρω όμως ότι εγώ με τον κ. Κοραντή είχα μια πολύ καλή συνεργασία στην τελευταία υπόθεση από κει και πέρα δεν γνωρίζω κάτι. Προφανώς εκείνοι οι λόγοι οι οποίοι εκτίθενται στη δήλωση του κ. Παυλόπουλου είναι και εκείνοι οι οποίοι ισχύουν».

Ερώτηση δημοσιογράφου : Υπήρξε κάποιο θέμα όσον αφορά τις συνομιλίες, παρακολουθήσεις που έγιναν μέσω της Ε.Υ.Π ; Έπαιξαν ρόλο;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών : «Όχι, όχι κανένα ρόλο. Εκτιμώ διότι δεν συνεζητήθη καν το θέμα αυτό».

Ερώτηση δημοσιογράφου : Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα σήμερα σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας με τη Σέχτα Επαναστατών και άλλες οργανώσεις. Υπάρχει κάτι; Μιλάνε για στοχοποιημένα πρόσωπα επίκεινται συλλήψεις;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών : «Κοιτάξτε και αν υπήρχαν δεν θα σας το έλεγα όμως εκείνο το οποίο μπορώ να πω είναι πως αυτή τη στιγμή μια πολύ σοβαρή Υπηρεσία δουλεύει σοβαρά. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο».

Τελευταίες Αναρτήσεις