Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούλιος 200909-07-2009:Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη

09-07-2009:Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

210-6977505

Αθήνα, 09 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Βρισκόμαστε εδώ με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για να συγχαρώ για άλλη μια φορά, να συγχαρούμε με τον Αρχηγό, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής γιατί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είχε τόσο μεγάλες επιτυχίες. Όπως ξέρετε μετά την εξάρθρωση της σκληρής εγκληματικής ομάδας η οποία ενέχεται μεταξύ των άλλων στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου είχαμε την εξάρθρωση άλλων δύο ομάδων εγκληματικών, οι οποίες ασχολούνταν με την εμπορία ναρκωτικών, διοχέτευαν μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών στην Αθήνα και είχαμε χθες την εξάρθρωση, την παρουσίαση της μεγάλης αυτής επιτυχίας του trafficking . Μιας επιτυχίας η οποία έχει φύγει έξω από τα ελληνικά σύνορα και σχολιάζεται ιδιαίτερα ευμενώς. Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων οι οποίοι φέρονται ότι ενέχονται στο trafficking είναι και τέσσερις αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εν ενεργεία. Αυτό δείχνει ότι δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και η Ελληνική Αστυνομία έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε ότι αφορά τώρα την ιστορία με τη συμμορία του Βλαστού είδαμε χθες στις συνομιλίες να ακούγονται ονόματα Υπουργών της Κυβέρνησής σας, του κυρίου Καμμένου, το δικό σας και της συζύγου σας για μια μεσολάβηση.

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: « Θα απαντήσω σε ότι με αφορά. Το να υποβληθεί ένα αίτημα στο πολιτικό γραφείο ενός Υπουργού για την αρχική τοποθέτηση ενός μαθητού Στρατιωτικής Σχολής μετά την έξοδό του από τη Σχολή, αυτό εκτιμώ ότι δεν είναι θέμα το οποίο αξίζει να συζητείται και προπάντων να πλάθονται σενάρια. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι πως έχω να ασχοληθώ με πολύ σοβαρά θέματα και με αστειότητες δεν μπορώ να αφιερώνω χρόνο».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ο Διευθυντής των Φυλακών ανέφερε το όνομα το δικό σας και της συζύγου σας στη σύζυγο του Βλαστού;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ απάντησα όπως απάντησα».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Έγινε η μετάθεση κύριε Υπουργέ;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Όχι. Μάλιστα ήταν ένα αίτημα το οποίο δεν ικανοποιήθηκε καν».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Το ότι ζητήθηκε κάποια μετάθεση….

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: « Είναι πρωτοφανές για πολιτικό γραφείο να υποβάλλεται αίτημα τοποθέτησης οποιουδήποτε μετά την έξοδο από την Σχολή; Αν είναι πρωτοφανές τότε να απολογηθώ».

Τελευταίες Αναρτήσεις