Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούνιος 200924-06-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων

24-06-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η εξ΄αναβολής συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τους Εκπροσώπους των κομμάτων που είχαν κληθεί να συμμετάσχουν στην σύσκεψη για συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων για θέματα Δημόσιας Τάξης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων και συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής Σαμπαζιώτης Δημήτριος, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Βουλευτής Ντόλιος Γεώργιος, από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής Δρίτσας Θεόδωρος και από το ΛΑ.Ο.Σ. ο πρέσβης Γεωργίου Γεώργιος. Από το Κ.Κ.Ε. δεν συμμετείχε εκπρόσωπος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν δηλώσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι παρευρέθησαν στη σημερινή σύσκεψη, εκπροσωπώντας τα Κόμματά τους.

Τον κ. Ντόλιο ως εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, τον κ. Δρίτσα ως εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Γεωργίου ως εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόβλημα των μη νομίμων μεταναστών είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και σταθερή απόφαση της Κυβέρνησης είναι αυτό να λυθεί. Να λυθεί βέβαια, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημιουργίας ενός πλαισίου ασφάλειας για τους πολίτες της Χώρας. Η σημερινή συνάντηση θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Έγινε μια καταρχήν ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ζήτημα το οποίο συζητήσαμε, εκφράσαμε κάποιες θέσεις και κάποιες αρχές, συμφωνήσαμε δε ότι την επόμενη Πέμπτη θα επαναληφθεί η συνάντηση αυτή αφού τεθούν υπόψιν των εκπροσώπων των κομμάτων ειδικότερα στοιχεία τα οποία υπάρχουν αλλά και η συζήτηση πλέον να γίνει μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια ».

Ερώτηση δημοσιογράφου : Υπάρχει κάποιο θέμα από όλα αυτά που ήταν στην ατζέντα με το οποίο συμφωνήσατε όλοι;

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Συμφωνήσαμε πως θα επαναληφθεί η συνάντηση την επόμενη Πέμπτη και τότε θα ανακοινωθούν, εφόσον υπάρχουν σημεία κοινά, τα οποία αποδεχόμαστε όλοι και ποία είναι αυτά».

Ερώτηση δημοσιογράφου : Έχουμε όμως και την προκήρυξη από την «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ» η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Έχετε ενημερωθεί; Έχετε διαβάσει κάποια κομμάτια.

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Έχω ενημερωθεί και σε κάθε περίπτωση όλοι μας με αποτροπιασμό, πιστεύω, διαβάσαμε και αξιολογήσαμε εκείνα τα οποία στην προκήρυξή τους εκθέτουν οι τρομοκράτες. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα μέτωπο ολόκληρης της κοινωνίας και όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι σε κάτι τέτοιες πρακτικές που το μόνο που επαγγέλλονται, είναι έναν κύκλο αίματος και τίποτα περισσότερο».

Τελευταίες Αναρτήσεις