Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούνιος 200923-06-2009:Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης με τον Γενικό Γραμματέα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας

23-06-2009:Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης με τον Γενικό Γραμματέα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος συναντήθηκε χθες (22-06-2009) με τον Γενικό Γραμματέα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας κ. August Hanning και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την μη νόμιμη μετανάστευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ. κ. Γενικοί Γραμματείς συμφώνησαν ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης απαιτεί απτή συνεργασία τόσο για την εφαρμογή των όρων επαναπροώθησης όσο και για την εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης. Τόνισαν ειδικότερα ότι η υφιστάμενη συνεργασία των δύο χωρών θα ενισχυθεί μέσω του FRONTEX .

Ακόμη συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εξεταστούν θέματα όπως η οργάνωση κοινών πτήσεων επιστροφής, η παροχή διερμηνέων κατά τις Ελληνικές ακροάσεις ασύλου καθώς και η συνεργασία αξιωματικών – συνδέσμων ασύλου.

Τελευταίες Αναρτήσεις