Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούνιος 200918-06-2009: Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής

18-06-2009: Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής, δήλωσε:

«Η σοβαρότητα και ο σεβασμός στη μνήμη ενός αθώου νεκρού επιβάλλει σε όλους σύνεση, μετριοπάθεια και όχι μικροπολιτικές κορόνες.

Επειδή όμως πολύς θόρυβος γίνεται για δήθεν διάλυση της Αντιτρομοκρατικής θα παρακαλούσα τον κύριο Παπακωνσταντίνου, να μας γνωρίσει ποιοι ήταν οι 800 και πλέον Αξιωματικοί που είχαν εκπαιδευτεί σε θέματα τρομοκρατίας γιατί όπως γνωρίζω ο αριθμός των Αξιωματικών που υπηρέτησαν στην Αντιτρομοκρατική από το έτος 1998 έως σήμερα δεν ξεπερνά τους 100.

Επιπλέον, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  •  Ο βασικός «κορμός» της Υπηρεσίας παραμένει ίδιος από δεκαπενταετίας (15ετίας).
  •  Οι προϊστάμενοι των επιχειρησιακών Τμημάτων υπηρετούν στην Δ.Α.Ε.Ε.Β. από πενταετίας τουλάχιστον και συγκεκριμένα 6, 8, 10 και 17 έτη αντίστοιχα. Σαφώς, στο πλαίσιο της συνέχειας που διέπει τη δημόσια διοίκηση, της εξέλιξης, της ιεραρχικής προαγωγής και της ενδυνάμωσης των Υπηρεσιών με νέο στελεχιακό δυναμικό, πραγματοποιείται κατά καιρούς μετακίνηση μικρού αριθμού αστυνομικών (εφόσον επιθυμούν ή προταθούν) και η αντικατάστασή τους με άλλους, χωρίς όμως να παραβιάζεται η βασική αρχή της διατήρησης της σταθερότητας και της διάρκειας.
  • Όλες οι ετήσιες μετακινήσεις των λοιπών Αξιωματικών των Τμημάτων, πραγματοποιούνται είτε κατόπιν αιτήσεων των ιδίων, είτε κατόπιν προτάσεων των Τμηματαρχών (για λόγους αποδόσεως).
  • Διευθυντές της Υπηρεσίας υπηρετούσαν Αξιωματικοί με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ή του Ταξιάρχου, όπως και σήμερα, με σκοπό την σε βάθος χρόνου υπηρεσία, την εξειδίκευση στο αντικείμενο, την γνώση του χώρου και των συνθηκών, καθώς και την μακροπρόθεσμη στοχοθεσία. Ακολούθως, προάγονταν (σταθερή παράδοση) και μετατίθεντο ως διευθυντές άλλων Υπηρεσιών .
  • Ως προς τα αριθμητικά μεγέθη που έφτασαν στον δυσθεώρητο αριθμό των 800 ατόμων ας πληροφορηθούν οι μη γνωρίζοντες, ότι αριθμητικά δεδομένα που ανάγονται στην οργανική δύναμη και στη σύνθεση αυτής συνιστούν υπηρεσιακό απόρρητο. Σε κάθε περίπτωση όμως ο αριθμός της προβλεπόμενης δύναμης δεν έχει καμία σχέση με τον υπερβολικά τονισθέντα αριθμό των 800 ατόμων. Προ του 2004 η οργανική δύναμη ήταν πολύ μικρότερη της σημερινής. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά προ του 2004, και η πραγματική δύναμη υπολειπόταν σημαντικά της οργανικής δύναμης της Υπηρεσίας. Έκτοτε διαχρονικά δεν υπάρχουν οργανικά κενά.

Συμπερασματικά, η Δ.Α.Ε.Ε.Β., έχει αναβαθμιστεί. Και από πλευράς μεθοδολογίας και από πλευράς στελεχών, στη βάση του συνδυασμού παλαιών και νέων. Και πάντως δεν αποδιοργανώθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια και για να την αντιμετωπίσει κανείς χρειάζεται σοβαρότητα, που λείπει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι μικροκομματισμός. Τα καλά αποτελέσματα δε θα έλθουν μετά από μια 20ετία και πλέον. Θα έλθουν σύντομα με επαγγελματισμό και δράση».

Τελευταίες Αναρτήσεις