Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούνιος 200910-06-2009:Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, με Αντιπροσωπεία Επιτροπής Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου

10-06-2009:Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, με Αντιπροσωπεία Επιτροπής Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
210-6977505

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε σήμερα με Αντιπροσωπεία Επιτροπής Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον Γερμανό Βουλευτή Dr Max STADLER προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με την παράνομη μετανάστευση και την πολιτική της Ελλάδας σε θέματα ασύλου σε σχέση με τον κανονισμό «Δουβλίνο 2».

Στη συνάντηση, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου, και Αξιωματικοί των αρμοδίων Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τον κανονισμό του Δουβλίνου και στο σημείο αυτό ζήτησε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να τηρεί το πρωτόκολλο επανεισδοχής με δεδομένο ότι τα σύνορα της Ελλάδος αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθως, ο κ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε τη Γερμανική Αντιπροσωπεία για τις δυσμενείς συνθήκες υγιεινής που δημιουργούνται από την ομαδική διαβίωση παράνομων μεταναστών σε συγκεκριμένα σημεία ακόμα και στο κέντρο τη Αθήνας και τόνισε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες απολύμανσης των χώρων προκειμένου να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ανθρώπινης διαβίωσης.

Σημείωσε συνεχίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στα ανατολικά θαλάσσια σύνορά μας και υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με το πρωτόκολλο επανεισδοχής με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων μεταναστών να κατακλύζει τα Κέντρα Υποδοχής των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να επιδειχθεί ουσιαστική συμβολή των Ευρωπαϊκών χωρών στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και ενιαία αντιμετώπιση ακόμη και από τις βόρειες χώρες, οι οποίες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το κύμα της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί πρόβλημα όλων των Ευρωπαϊκών χωρών και όχι μόνο των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό για την υποδοχή, δήλωσε ότι η Γερμανία μπορεί να συνδράμει την Ελλάδα με την παροχή τεχνικών μέσων (π.χ. θερμικές κάμερες) έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος στα συνοριακά σημεία.

Τελευταίες Αναρτήσεις