Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιούνιος 200904-06-2009: Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

04-06-2009: Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Αθήνα, 04 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα και ώρα 10.30 ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Βασιλείου Τσιατούρα (ο οποίος συμμετέχει στην TASK FORCE των Αρχηγών Αστυνομιών στη Χάγη).

Ο Πρωθυπουργός, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και ενημερώθηκε εκτενώς από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, Ταξίαρχο Δημήτριο Σκαρλάτο για τη δραστηριότητα των Υπηρεσιών Τροχαίας και τα προγράμματα οδικής ασφάλειας που εφαρμόζονται σε όλη την Αττική. Ενημερώθηκε ακόμη για τα αυξημένα μέτρα τροχαίας που έχουν σχεδιαστεί, με σκοπό την διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και εν όψει του εορταστικού τριημέρου Πεντηκοστής και Αγ. Πνεύματος

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο κ. Καραμανλής προέβη στην εξής δήλωση:

« Είχα και σήμερα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τη σοβαρή δουλειά που κάνει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Θέλω να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Ξέρω – και ξέρουμε όλοι – πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται να απαντήσουν. Είναι γεγονός ότι παντού στον κόσμο – αναπόφευκτα και στη χώρα μας – μια σειρά από

οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους οδηγούν στην αύξηση της παραβατικότητας. Είναι επίσης γνωστό ότι νέες μορφές εγκληματικότητας δημιουργούν νέα δεδομένα. Σ’ αυτό το περιβάλλον, η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Θέλω με την ευκαιρία της επίσκεψης και συνάντησης, να διαβεβαιώσω, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, τους εμπιστεύεται και προσπαθεί πάντα να διασφαλίζει τους όρους που επιτρέπουν στην Αστυνομία να επιτελεί το καθήκον της.

Είχα επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσω και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ, που κάνει η Τροχαία, για την εμπέδωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Δουλειά που έχει – και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό – μετρήσιμα, θετικά αποτελέσματα.
Τη χρονιά που μας πέρασε, είχαμε μια ενθαρρυντική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, σε σχέση με το 2007. Βεβαίως κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει ικανοποιημένος, όσο χάνονται ζωές στην άσφαλτο. Είναι μια εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι πραγματικότητα που πρέπει να την επισημάνουμε. Δείχνει κυρίως ότι μπορούμε, με κοινή, έντονη προσπάθεια να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Είναι θετικό ότι επιτέλους γίνεται κατανοητό πως τη λύση του προβλήματος την κρατάμε στα χέρια μας.
Τις επόμενες μέρες, λόγω της μετακίνησης των πολιτών για τις Ευρωεκλογές, αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οδικό δίκτυο της χώρας θα δεχθεί έντονη κυκλοφοριακή φόρτιση. Για την ομαλή μετακίνηση, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, για την αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων και, πάνω απ’ όλα βέβαια, για την πρόληψη και την αποτροπή ατυχημάτων, είμαι βέβαιος ότι οι γυναίκες και οι άντρες της Τροχαίας, για μια ακόμη φορά, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Παράλληλα, νομίζω είναι χρέος μου να υπογραμμίσω ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μας ξέρουμε τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης. Όλοι μας γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε και τί να αποφεύγουμε. Για το τριήμερο λοιπόν που μας έρχεται, για το καλοκαίρι, για κάθε μέρα, ας βάλουμε ένα στόχο: όχι άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο»

Τελευταίες Αναρτήσεις