Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Μάιος 200922-05-2009: Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

22-05-2009: Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 22 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διερευνάται η καταγγελία για ενέργεια αστυνομικού, που φέρεται να προσέβαλε θρησκευτικό σύμβολο. Η έρευνα ενεργείται σε βάθος και αν προκύψουν ευθύνες θα καταλογιστούν με αυστηρότητα.

Το μεμονωμένο και υπό έρευνα αυτό περιστατικό δεν δικαιολογεί την πρόκληση επεισοδίων από άτομα αποφασισμένα να διαπράξουν φθορές σε περιουσίες πολιτών και να προκαλέσουν συμπλοκές και τραυματισμούς, διαταράσσοντας σοβαρά την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Καλούμε τους οικονομικούς μετανάστες που διαβιούν στην Ελλάδα να σεβαστούν την έννομη τάξη, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία δε θα επιτρέψει τέτοιες ακραίες συμπεριφορές.

Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπευθυνότητα ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των πολιτών για ευταξία και ευνομία.

Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης είναι ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα».

Τελευταίες Αναρτήσεις