Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Μάιος 200913-05-2009:Διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την είσοδο μη νομίμων οικονομικών μεταναστών στη Χώρα

13-05-2009:Διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την είσοδο μη νομίμων οικονομικών μεταναστών στη Χώρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 13 – 05 – 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαληνάκη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνου Καμμένου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου Μπίτσιου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Τζωάννου, με θέμα την είσοδο μη νομίμων οικονομικών μεταναστών στη Χώρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Α΄ Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης της αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης και κυρίως η αντιμετώπιση λαθροδιακινητών από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της χώρας. Επαναβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων Σωμάτων και των Φορέων, ενώ καταληκτικά κοινό συμπέρασμα της διευρυμένης σύσκεψης είναι ότι απαιτούνται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ως εξής:

  • Η αυστηροποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των επιβαλλομένων ποινών στους δουλεμπόρους (κακούργημα).
  • Η σύσταση Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο θα συντονίζει τους συναρμόδιους Φορείς, οι οποίοι ασχολούνται με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
  •  Η μελέτη της δυνατότητας χρήσης πλωτού μέσου (πλοίου) για την πρώτη υποδοχή και την μεταφορά των παρανόμων μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής τα οποία λειτουργούν, με σκοπό την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης της νησιωτικής Ελλάδος.
  • Τέλος, η ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ν΄αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά.

Τελευταίες Αναρτήσεις