Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Μάιος 200911-05-2009:Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού στην Πελοπόννησο

11-05-2009:Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού στην Πελοπόννησο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα 11 Μαϊου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε περιφερειακές Υπηρεσίες επισκέφθηκε χθες 10/05/2009 Αστυνομικές και Πυροσβεστικές μονάδες των Νομών Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους Νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν σε διαδοχικές συσκέψεις με:

· Τους Αστυνομικούς Διευθυντές των αντίστοιχων Διευθύνσεων, τους Διοικητές των αστυνομικών Τμημάτων και λοιπούς αξιωματικούς του κάθε Νομού,

· Εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων των Σωμάτων,

· Βουλευτές, τους Νομάρχες, τους Δημάρχους και λοιπούς παραγόντες τοπικής αυτοδιοίκησης του κάθε Νομού, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, τόσο σε Αστυνομικές όσο και σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν οι Υπηρεσίες καθώς και για τα θέματα αστυνομικής και πυροσβεστικής φύσεως, που έχουν να διαχειριστούν και να επιλύσουν σε καθημερινή βάση. Ο κ. Μαρκογιαννάκης παρείχε κατευθυντήριες οδηγίες σε θέματα Δημόσιας Τάξης και Πυροσβεστικής τονίζοντας στο προσωπικό την αναγκαιότητα θωράκισης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και της πρόληψης – καταστολής της εγκληματικότητας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε την περιοδεία ιδιαίτερα παραγωγική τονίζοντας ότι ο συντονισμός και η συνεργασία στους Νομούς αυτούς βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο τόσο όσο αφορά θέματα αστυνόμευσης, όσο και πυροπροστασίας.

Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο σειράς επιθεωρήσεων, που πραγματοποιεί ο Αναπληρωτής Υπουργός και ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ., σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της Χώρας, με στόχο την άμεση αντίληψη των προβλημάτων, την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κατά την επίσκεψή του στην Πελοπόννησο. 

Τελευταίες Αναρτήσεις