Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Απρίλιος 200929-04-2009:Συνεδρίαση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

29-04-2009:Συνεδρίαση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου , μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας , ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου:

«Συνήλθε σήμερα το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας όπως προβλέπεται κατά νόμο, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Όπως είναι γνωστό η αντιπυρική περίοδος στη Χώρα μας ξεκινάει την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. Η τόσο μεγάλη αντιπυρική περίοδος εξηγείται και δικαιολογείται από την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εξαιτίας των κλιματικών ιδιαιτεροτήτων σε ό,τι αφορά τη Χώρα μας.

Κάνουμε προσπάθειες ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι, και είμαστε έτοιμοι, για να γίνει καθετί το οποίο είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Εμπειρίες του παρελθόντος μας βοήθησαν, στην περσινή ιδίως χρονιά, να έχουμε μία καλύτερη προετοιμασία και τα αποτελέσματα της περασμένης αντιπυρικής περιόδου είναι ορατά. Ακόμα περισσότερο φέτος θα γίνουν οι προσπάθειες, έτσι ώστε όλα τα Υπουργεία σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο και ιδίως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνουν τη δουλειά τους από κοινού.

Δηλαδή συντονισμένα και οργανωμένα. Το περσινό «κεκτημένο», η ενιαία δομή πλέον του Υπουργείου Εσωτερικών βοηθάει έτσι ώστε η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι πολύ καλύτερη.

Η ύπαρξη δεξαμενών και το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται αρμονικά με το Πυροσβεστικό Σώμα βοηθούν ώστε οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις να κάνουν καλά τη δουλειά τους και η πρόληψη που είναι βασικό στοιχείο να είναι ολοένα και καλύτερη. Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων και κυρίως με τον σωστό συντονισμό, ο οποίος υπάρχει πλέον, θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση και με την περσινή αντιπυρική περίοδο».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις