Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Απρίλιος 200924-04-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα

24-04-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

210-6977505

Αθήνα, 24 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε σήμερα (24-04-2009) με τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα, κ. Ι ftikhar Hussain Kazmi .

Στη συνάντηση από Ελληνικής πλευράς παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας ενώ τον Πρέσβη του Πακιστάν συνόδευε ο Πρόξενος κ. Shah Faisal Kakar .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ειδικότερα το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης υπηκόων Πακιστάν στην Ελλάδα καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την προώθηση και παράνομη παραμονή αυτών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός αναγνωρίζουν τη συνεισφορά των οικονομικών μεταναστών στην ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να παραμένουν και να δραστηριοποιούνται μόνο όσοι έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια παραμονής.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι για όσους εισέρχονται ή διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα, θα πρέπει να κινείται η διαδικασία απέλασης, όπως προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία. Με τον τρόπο αυτό, θα αποστέλλεται και ένα ‘‘μήνυμα’’ στους διακινητές και στους εκμεταλλευτές εργασίας αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες ώστε να μην καθίστανται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική υλοποίηση των όσων συζητήθηκαν, αποφασίστηκε η άμεση συνεργασία των δύο πλευρών, με τακτική επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Πρέσβη του Πακιστάν, ώστε να επιταχυνθεί η απαιτούμενη διαδικασία εξακρίβωσης της ταυτότητας και της Εθνικότητας των υπηκόων Πακιστάν, με σκοπό την επίσπευση της επαναπροώθησης των παράνομα ευρισκόμενων στην Ελλάδα.

Τελευταίες Αναρτήσεις