Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Απρίλιος 200915-04-2009: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στην Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

15-04-2009: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στην Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 15 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τσιατούρα, επισκέφθηκε σήμερα (15-04-2009) την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, όπου προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξιάρχου Δημήτριου Σκαρλάτου, Αξιωματικών της Διεύθυνσης και Διοικητών Τμημάτων Τροχαίας Αττικής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τα μέτρα Τροχαίας που θα εκδηλωθούν εν όψει των εορτών του Πάσχα, κατά την αναχώρηση εκδρομέων από την Αττική, αλλά και κατά την επιστροφή τους και παρείχε γενικές κατευθύνσεις και οδηγίες στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη Αξιωματικούς Τροχαίας, για την καθοδήγηση των αστυνομικών των Υπηρεσιών τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μετά το τέλος της συσκέψεως, ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός, έκανε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

« Είναι γνωστό ότι αυτές τις μέρες των μεγάλων εξόδων, τα στατιστικά μας το λένε αυτό το πράγμα, δυστυχώς έχουμε πολλά ατυχήματα, πολλούς νεκρούς, πολλούς τραυματίες. Όσον αφορά την Περιφέρεια από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εκδοθεί διαταγές, έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες ούτως ώστε η Τροχαία να συμβάλει στο να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό όμως, ότι τις ημέρες αυτές των μεγάλων εξόδων, στο λεκανοπέδιο Αττικής και στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδος, λόγω της άμεσης κυκλοφορίας που υπάρχει εξαιτίας των λιγότερων αυτοκινήτων, αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες, έχουμε πολλές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να έχουμε και στην Αττική και μέσα στις πόλεις πολλά ατυχήματα και μάλιστα πολλές φορές θανατηφόρα.

Αυτή η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ακριβώς για να ανταλλαγούν απόψεις και να δοθούν οδηγίες ούτως ώστε στην Αττική και γενικότερα στις περιοχές που έχει αρμοδιότητα η Διεύθυνση Αττικής να καταβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτές τις μέρες όλη η Τροχαία θα είναι στους δρόμους για να φροντίσει όσο γίνεται να γυρίσουν όλοι οι συμπολίτες μας πίσω στα σπίτια τους γεροί. Δεν φτάνει όμως μόνο η Τροχαία, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, οδηγοί και πεζοί, ιδιαίτερα στην Αττική τονίζω και πεζοί διότι έχουμε πολλές παρασύρσεις, ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους οδηγούς να προσέχουμε κάποιες παραβάσεις οι οποίες έχουν δείξει πως είναι και οι κύριες αιτίες των μεγάλων θανατηφόρων ατυχημάτων: υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η ζώνη την οποία δεν φοράμε και άλλα. Πιστεύω ότι απ’ όλους μας θα γίνει αυτό που πρέπει για να έχουμε αναίμακτη έξοδο τις γιορτές οι οποίες μας έρχονται. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Κύριε Υπουργέ, να σας ρωτήσουμε για το θέμα του Παλαιοκώστα. Η Αστυνομία έφτασε μία ανάσα από τη σύλληψη του διαβόητου κακοποιού, παρόλα αυτά όμως κατάφερε να ξεφύγει τελευταία στιγμή. Τι έφταιξε και τελικά τα κατάφερε ο Παλαιοκώστας;

ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση μεγάλη της Ελληνικής Αστυνομίας, και δεν θέλω να μπω σε συζήτηση και σε κουβέντα που έχει να κάνει με την επιχειρησιακή δράση. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η υπόθεση Παλαιοκώστα είναι πρώτης προτεραιότητας, όπως και για άλλους κακοποιούς οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης από την Ελληνική Αστυνομία. Θέλω να τονίσω κάτι το οποίο πρέπει να πούμε: πως μέσα σε λίγο σχετικά χρονικό διάστημα ο Παλαιοκώστας βρέθηκε μπροστά στην Ελληνική Αστυνομία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι γρήγορα θα υπάρχουν αποτελέσματα και όλοι αυτοί οι κακοποιοί θα ξαναπάνε στις Φυλακές».

Τελευταίες Αναρτήσεις