Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Απρίλιος 200911-04-2009: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε Αστυνομικές Υπηρεσίες των νομών Πέλλας και Ημαθίας - Επίδοση διπλωμάτων σε εκπαιδευόμενους...

11-04-2009: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε Αστυνομικές Υπηρεσίες των νομών Πέλλας και Ημαθίας – Επίδοση διπλωμάτων σε εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

210-6977505

Αθήνα, 11 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τσιατούρα, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποίησαν σε περιφερειακές Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδος, απένειμε διπλώματα σε 119 Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι παρακολούθησαν εξειδικευμένα σεμινάρια υψηλού επιπέδου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες (10-04-2009), στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείας Ελλάδος (Πανόραμα Βέροιας).

Στην απονομή παρέστησαν βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, καθώς επίσης ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπαιδευόμενους.

Εν συνεχεία ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης:

«Είναι σημαντικό το έργο το οποίο προσφέρει η Σχολή Επιμόρφωσης- Εκπαίδευσης των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουμε στη Βέροια, διότι πρώτον: δίνει γνώσεις και εκπαιδεύει τους Έλληνες Αξιωματικούς σε μια εποχή που είναι αναγκαίο να υπάρχουν αυτές οι γνώσεις και εξειδικεύσεις στην αντιμετώπιση καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Το ένα είναι αυτό. Και το δεύτερο είναι, ότι αυτή η σχολή θα γίνει σιγά-σιγά, όπως φαίνονται τα πράγματα, ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Αξιωματικών από όλη την Βαλκανική. Είναι εξαιρετικό αυτό, διότι μ΄αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται η αστυνομική συνεργασία κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο στη σημερινή εποχή που το έγκλημα δυστυχώς δεν γνωρίζει σύνορα, ιδίως το οργανωμένο έγκλημα. Ξέρω πάρα πολύ καλά, ότι απλώνεται παντού η διεθνής συνεργασία και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο η εγκληματικότητα, η οποία μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και παντού. Θεωρώ λοιπόν ότι το έργο το οποίο προσφέρεται εδώ είναι πολύ σημαντικό και με μεγάλη χαρά και τιμή ήρθα σήμερα και απένειμα τα πτυχία στους 119 Αξιωματικούς, οι οποίοι είχαν αυτή την εκπαίδευση.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Σήμερα το πρωί είχαμε ένα περιστατικό το οποίο κάθε άλλο παρά ελληνικό είναι με τον μαθητή. Ένα σχόλιο;

ΑΝ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ :

«Είναι θλιβερό το ότι σε ένα χώρο μάθησης και εκπαίδευσης μεταξύ παιδιών, νέων ανθρώπων συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, αλλά από εδώ και πέρα ασφαλώς είναι ένα ζήτημα, το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ζήτημα της Αστυνομίας. Αυτό είναι περισσότερο κοινωνικό, οικογένειας, παιδείας και θα πρέπει να το δούμε κάπως έτσι.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Όσον αφορά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των πρόσφατων φαινομένων σε εκκλησίες και Μητροπόλεις;

ΑΝ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ :

«Ένα από τα μείζονα προβλήματα όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι αυτοί οι ταραξίες, οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι. Οι κουκουλοφόροι οι οποίοι έχουν δυστυχώς δραστηριοποιηθεί όχι μόνο στις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις και μετέρχονται μεθοδεύσεις και τρόπους που δυσκολεύουν την Αστυνομία να τους αντιμετωπίσει. Ο αιφνιδιασμός που είναι το μεγάλο τους όπλο, ασφαλώς είναι κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά η Αστυνομία, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, αναπροσαρμόζεται με δράσεις, με στόχο τελικά να έχει την καλύτερη αποτελεσματικότητα και σ΄ αυτόν τον τομέα και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Εδώ στην Ημαθία, η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει τα σπίτια μας, μέχρι και σπίτια αστυνομικών πλέον είναι ανυπεράσπιστα σε κρούσματα διαρρηκτών. Σκοπεύετε να πάρετε κάποια μέτρα για την Ημαθία;

ΑΝ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ :

«Ο σκοπός της επίσκεψης μου στη Βέροια που εντάσσεται σε μια προσπάθεια παρουσίας δικής μου και του Αρχηγού σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας έχει ακριβώς ως στόχο να έχουμε μια καλύτερη συνεργασία σε επίπεδο Αξιωματικών αλλά και απλών Αστυνομικών, έτσι που οι δυνάμεις μας, αυτές οι δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν διότι απ΄ ότι καταλαβαίνετε υπάρχουν προβλήματα που δεν είναι εύκολο να διαθέσουμε απεριόριστες δυνάμεις να γίνουν αποτελεσματικότερες ούτως ώστε να παρέχεται κλίμα ασφάλειας των πολιτών».

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός, πραγματοποίησε επισκέψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, όπου προήδρευσε συσκέψεων, παρουσία Αξιωματικών των Διευθύνσεων.

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών Ενώσεων των Νομών και συζήτησε μαζί τους διάφορα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα.

Τελευταίες Αναρτήσεις