Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Απρίλιος 200909-04-2009: Δελτίο Τύπου και δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών μετά την επίσκεψή του σε περιφερειακές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

09-04-2009: Δελτίο Τύπου και δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών μετά την επίσκεψή του σε περιφερειακές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

210-6977505

Αθήνα, 9 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε Περιφερειακές Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τσιατούρα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αθανάσιο Κοντοκώστα, επισκέφθηκε σήμερα (09-04-2009) την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου προήδρευσε ευρείας σύσκεψης, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστρατήγου κ. Στέργιου Αποστολίδη, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστρατήγου κ. Βασιλείου Δασκαλάκη, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Κασαπάκη, Διοικητών Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες τονίζοντας ότι η κοινωνία εμπιστεύεται την Αστυνομία και απαιτεί από αυτή νομιμότητα, καθήκον και ήθος.

Εν συνεχεία ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με τους Προέδρους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αξιωματικών και κατωτέρων, οι οποίοι του εξέφρασαν τα αιτήματα που απασχολούν το προσωπικό.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός, απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ειδικότερα, είπε:

«Ήρθα εδώ στη Θεσσαλονίκη ως Αναπληρωτής Υπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών με αρμοδιότητα στα θέματα Δημόσιας Τάξης. Μαζί με την Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Πήρα μια απόφαση να επισκεπτόμαστε σταδιακά όλες της Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και τις Υπηρεσίες· του Πυροσβεστικού Σώματος με στόχο να έλθουμε κοντά στο προσωπικό. Να ανυψωθεί το ηθικό του προσωπικού, να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. Σήμερα είμαστε στη Θεσσαλονίκη, αύριο στη Βέροια και στη συνέχεια στο νομό Πέλλης. Σήμερα μίλησα στη συγκέντρωση με τους Αξιωματικούς, τους συνδικαλιστές, μετά θα επισκεφτώ τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και το βράδυ έχουμε μία μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να κάνουμε μία συζήτηση γύρω από το πρόβλημα της εγκληματικότητας, να κάνουμε μία συζήτηση-προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο που έρχεται και γενικά να ακούσουμε απόψεις που στόχο θα έχουν μια καλύτερη Δημόσια Τάξη.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τις επαφές που έχω κάνει μέχρι σήμερα, διότι είδα Αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς με ηθικό ακμαίο, με πρόθεση να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με κατανόηση για το μέγεθος του προβλήματος και διάθεση να βοηθήσουν στη σωστή επίλυσή του.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Σχετικά με τα σημερινά περιστατικά εμπρηστικών επιθέσεων σε εκκλησίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

«Ασφαλώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που είναι και μια πρόκληση, που αντιμετωπίζουμε σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, είναι η δράση των αναρχικών, παρατηρούνται ενίοτε εξάρσεις, όπως η σημερινή. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η Αστυνομία αναδιοργανώνεται, έχει καινούριες δράσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Θα αντιστραφεί σύντομα το αρνητικό κλίμα;

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

«Εκτιμώ ότι ήδη τον τελευταίο καιρό, η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι περισσότερο ενεργή, αποτελεσματική και είμαι βέβαιος ότι μέρα με τη μέρα θα γίνεται εντονότερο, έτσι που πολύ σύντομα όλα τα προβλήματα ή στο μεγαλύτερο βαθμό θα μπορούν να αντιμετωπισθούν.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Πως παρακολουθείτε τις εξελίξεις αναφορικά με το Πανεπιστημιακό άσυλο;

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

«Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω σε αυτά τα θέματα. Εκείνο το οποίο ξέρω είναι ότι η Αστυνομία είναι εδώ όποτε χρειάζεται στα πλαίσια του Συντάγματος και του Νόμου, να παρέμβει ή όταν ζητηθεί να παρέμβει, να κάνει τη δουλειά της. Ευχαριστώ πολύ.»

Δείτε απόσπασμα δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη κατά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης 

Φωτογραφία από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Τελευταίες Αναρτήσεις