Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Απρίλιος 200906-04-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τους Πρέσβεις της Πολωνίας και...

06-04-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τους Πρέσβεις της Πολωνίας και της Μ.Βρετανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Αθήνα, 06 Απριλίου 200 9

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρέσβη της Πολωνίας κ. Michal Klinger και τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Dr . David Landsman .

Ειδικότερα με τον Πρέσβη της Πολωνίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιπλέον η δυνατότητα ενημέρωσης των Πολωνικών Αρχών, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, για τους μετανάστες Πολωνικής υπηκοότητας οι οποίοι διαμένουν στη Χώρα μας.

Με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς επίσης της ειδικότερης συνεργασίας στους τομείς καταπολέμησης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών έθεσε και στους δύο Πρεσβευτές το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κυρίως από τα ανατολικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα και τόνισε ότι η παράνομη μετανάστευση είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και απαιτείται κοινή δράση και αντιμετώπιση από τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταίες Αναρτήσεις