Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Μάρτιος 200929-03-2009: Δελτίο Τύπου για επισκέψεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

29-03-2009: Δελτίο Τύπου για επισκέψεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

210-6977505

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης πραγματοποίησε κατά το διήμερο 27/28-03-2009 επισκέψεις σε περιφερειακές Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συσκέψεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, επισκέψεις σε Αστυνομικά Τμήματα και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών, πραγματοποίηση συσκέψεων και συναντήσεις με Βουλευτές, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, καθώς και συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, σκοπός των επισκέψεων, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, είναι η πρωτογενής αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες και η δια μέσου της συνεργασίας με τις τοπικές αρχές αντιμετώπιση αυτών.

Κατά τις συναντήσεις του ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, παρείχε κατευθυντήριες οδηγίες σε θέματα Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας. Αναφορικά με το θέμα της αστυνόμευσης ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, την αναγκαιότητα θωράκισης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθόσον σήμερα η ασφάλεια αποτελεί την κυρίαρχη κοινωνική απαίτηση και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να στοχεύουν οι αστυνομικές δράσεις.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας που θα πρέπει να έχουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες και η ανάπτυξη ειδικοτέρων τακτικών αστυνόμευσης προσαρμοσμένων στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος είναι αρωγός και συμπαραστάτης των αστυνομικών εκείνων που εκτελούν ευόρκως τα καθήκοντά τους με ζήλο, εργατικότητα και επαγγελματισμό.

Κατά τις συναντήσεις τού Αναπληρωτή Υπουργού με αρμόδιους Αξιωματικούς τού Πυροσβεστικού Σώματος, εξετάστηκαν τα σχέδια δράσης που έχουν καταρτιστεί, ενόψει της θερινής περιόδου, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την συνεργασία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τους συναρμόδιους, για την πυροπροστασία, φορείς.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων – συναντήσεών του ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός προχθές το απόγευμα (27-03-2009), προήδρευσε στο Δημαρχείο Πύργου σε ευρεία σύσκεψη, στην οποία μετείχαν Βουλευτές του Νομού, ο Αντινομάρχης Ηλείας, ο Δήμαρχος Πύργου, Δήμαρχοι περιοχών του Νομού Ηλείας, οι Αρχηγοί της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Σωμάτων, Αξιωματικοί της Αγροφυλακής και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χθες (28-03-2009)το πρωί ο κ. Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου, ενώ το απόγευμα προήδρευσε σύσκεψης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συμμετοχή του Αντινομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικών των Σωμάτων, στελεχών της Αγροφυλακής και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια και των δύο διευρυμένων συσκέψεων που πραγματοποίηθηκαν στον Πύργο και στο Μεσολόγγι, τέθηκαν θέματα αστυνόμευσης, πυροπροστασίας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό των Υπηρεσιών των Νομών. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι οι επισκέψεις δεν έχουν τυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο αποσκοπώντας στη σύσφιξη των σχέσεων της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος με τους τοπικούς φορείς, για την αντιμετώπιση επίκαιρων θεμάτων Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε επιπροσθέτως και θέμα αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, με σύμπτυξη Αστυνομικών Τμημάτων, προς το σκοπό της εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο θα αξιοποιηθεί στην προληπτική αστυνόμευση. Η πρόταση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού έτυχε της αρχικής θετικής ανταπόκρισης των παρευρισκομένων στις συσκέψεις. Υποβλήθηκαν προτάσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός, θα τύχουν ουσιαστικής μελέτης και ανταπόκρισης εκ μέρους του Υπουργείου.

Δείτε τις Δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Τελευταίες Αναρτήσεις