Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Μάρτιος 200924-03-2009:Μηνύμα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

24-03-2009:Μηνύμα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προς το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών

Η 25η Μαρτίου δεν είναι μόνο μια μεγάλη, διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της πατρίδας μας και παράλληλα ένα διαχρονικό δίδαγμα ηρωϊσμού και αυταπάρνησης προς όλους τους λαούς και τα έθνη.

Οι ήρωες πρόγονοί μας, με τον αγώνα και τη θυσία τους, δίδαξαν σε όλους τι σημαίνει αγάπη για την Πατρίδα και πως κερδίζεται η ελευθερία και άφησαν σ’ εμάς, τους απογόνους τους, ιερή παρακαταθήκη και χρέος τη διαφύλαξη του υπέρτατου αυτού πανανθρώπινου αγαθού.

Σήμερα, σε μια κοινωνική πραγματικότητα που ο νομοταγής πολίτης αισθάνεται να αμφισβητούνται θεμελιώδη δικαιώματά του από ενέργειες καταδικαστέων στην κοινωνική συνείδηση ασήμαντων μειοψηφιών και νοιώθει την ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια και προστασία, καλούμαστε εμείς, ως κατεξοχήν εκφραστές της υποχρέωσης της Πολιτείας να προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών, να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας και να διαφυλάξουμε τις αξίες, τα ιδανικά και τα δικαιώματα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

΄Ολοι εμείς έχουμε χρέος να αντιταχθούμε σε ότι απειλεί να ανατρέψει την ηρεμία και τη συνοχή μιας κοινωνίας γαλουχημένης με μνήμες ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο αυτού του τόπου.

΄Εχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το βαθύτερο νόημα των Αγώνων των προγόνων μας και να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των πολιτών να ζούν, να εργάζονται και να κινούνται ελεύθερα, σ’ ένα περιβάλλον ηρεμίας και ασφάλειας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συνεχή αγώνα για την προστασία της κοινωνίας μας, για την πρόοδο και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός
Χρήστος Μαρκογιαννάκης

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ :

΄Ολες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας,

του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ε.Υ.Π.,

της Δ/νσης Π.ΑΜ. – Π.Σ.Ε.Α. και της Αγροφυλακής.

Τελευταίες Αναρτήσεις