Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200922-02-2009: Δελτίο Τύπου για τέλεση ετήσιου μνημόσυνου υπέρ πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών

22-02-2009: Δελτίο Τύπου για τέλεση ετήσιου μνημόσυνου υπέρ πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 22-02-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τελέσθηκε σήμερα (22-02-2009) στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Λ. Μεσογείων 96). Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τσιατούρα καθώς και ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Η Ελληνική Αστυνομία τιμά σήμερα την μνήμη εκείνων, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Είναι η μνήμη τους και το παράδειγμά τους, που αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Αστυνομία διαχρονικά υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί, τον T όπο, τον λαό μας, τη Δημοκρατία.

Η μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν στο καθήκον εμπνέει σήμερα τα στελέχη της Αστυνομίας να δίνουν δίπλα στον πολίτη τον αγώνα για ειρήνη, για Δημοκρατία, για Κοινωνική Δικαιοσύνη και επιτρέπει επίσης τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να έχουν το φρόνημα να αγωνίζονται εναντίον των εχθρών της Δημοκρατίας, όλων εκείνων οι οποίοι στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και οι οποίοι πίσω ακριβώς από την κουκούλα κρύβουν τα συμπλέγματα τα οποία έχουν.

Η μνήμη των νεκρών τους διαμηνύει διαχρονικά η Δημοκρατία θα νικήσει, ο νεοφασισμός των κουκουλοφόρων δεν πρόκειται να περάσει. »

Ερώτηση δημοσιογράφου:

Θα βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι ποτέ;

Πρ.Παυλόπουλος : «Να είστε βέβαιοι.»

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών: « Από την ενοποίηση των δύο Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής, έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους 88 Αστυνομικοί στο καθήκον. Είναι βαρύς αυτός ο φόρος αίματος για την νομιμότητα, την Δημοκρατία σε έναν δύσκολο ακήρυχτο πόλεμο που την πρωτοβουλία την έχει πάντα ο αντίπαλος εχθρός. Σήμερα που ελλοχεύουν κίνδυνοι και μάλιστα εντονότεροι, εκείνο το οποίο θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε όλοι, κοινωνία και πολιτικοί, είναι ότι θα πρέπει να θωρακίσουμε την Αστυνομία μας, να τη στηρίξουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι στους κουκουλοφόρους και τους κάθε λογής κακοποιούς, οι οποίοι στρέφουν τα πυρά τους εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας.

Εκείνο το οποίο δεν πρέπει να γίνεται, είναι να αποτελέσει αυτός ο φόβος και αυτό το πρόβλημα αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης προς κομματικό όφελος.»

Ερώτηση δημοσιογράφου:

«Εσείς ξαναήσασταν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, είχαμε και τότε χτυπήματα. Είχαν ληφθεί από τότε κάποια μέτρα, είχατε υποψιαστεί ότι το τέρας της τρομοκρατίας θα γίνει τόσο μεγάλο όπως έγινε σήμερα;»

Χρ.Μαρκογιαννάκης : «Τα περιστατικά μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο αλλάζουν συχνότητα και ποιότητα. Ως εκ τούτου οι ανάγκες της επικαιρότητας διαφοροποιούνται.»

Τελευταίες Αναρτήσεις