Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200917-02-2009: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας

17-02-2009: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης προήδρευσε σήμερα (17-02-2009) σε ευρεία σύσκεψη αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Βασίλειος Ριζάς, ο Νομάρχης Αθηνών κ. Ιωάννης Σγουρός, η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Δικαιοσύνης, Τουριστικής Ανάπτυξης, εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών και ανώτατοι, ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και ως προς το θέμα της αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι οι διενεργούμενες πεζές και εποχούμενες περιπολίες είναι επαρκείς και ουσιαστικές. Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι θα υπάρξει πρόσθετη εντατικοποίηση της αστυνόμευσης με την ενίσχυση των περιπολιών με 240 επιπλέον αστυνομικούς, οι οποίοι θα επανδρώσουν το νεοσύστατο Τμήμα Πεζών Περιπολιών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Η έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Περιπολιών θα πραγματοποιηθεί στις 24-02-2009.

Προτάθηκε, ακόμη, η σύσταση Οργανισμού με συντονιστικό ρόλο, ο οποίος θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και η δραστηριότητά του θα αποσκοπεί στην εξέταση των προβλημάτων που ανακύπτουν στην Περιοχή, και στην εξεύρεση τρόπων για την άμεση διαχείριση και την αποτελεσματική επίλυσή τους.

Τελευταίες Αναρτήσεις