Σα 28 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200903-02-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, με την επιτροπή Αναφορών της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας

03-02-2009: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, με την επιτροπή Αναφορών της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 03 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε σήμερα (3-2-2009) και ώρα 11.00 με την Επιτροπή Αναφορών της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με την παράνομη μετανάστευση και την πολιτική της Ελλάδας σε θέματα ασύλου.

Στη συνάντηση, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Schultheiss , αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλη της Γερμανικής Αντιπροσωπείας η οποία αποτελούνταν από εκπροσώπους του Κοινοβουλίου της Γερμανίας.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών από Τουρκία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει Συμφωνία Επανεισδοχής, την οποία η Τουρκία δεν εφαρμόζει. Ακόμη, τόνισε ότι ο λόγος που καθίσταται αδύνατη η απόκρουση των προερχομένων από Τουρκία είναι ότι έρχονται με μικρά σκάφη που αφήνουν ακυβέρνητα στο Αιγαίο και ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό πάνω από 10 χρόνια.

Ακολούθως, ο κ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης παρουσίασε μια γενική πολιτική τοποθέτηση του προβλήματος επισημαίνοντας ότι αυτό είναι και παραμένει ευρωπαϊκό. Ανέφερε ότι πέρσι συνελήφθησαν 150 χιλιάδες λαθρομετανάστες και πως όλοι αυτοί δεν είχαν ως προορισμό την Ελλάδα. Τόνισε ότι το πρόβλημα αυτό χρήζει συλλογικής αντιμετώπισης για την επίλυσή του ( FRONTEX κ.λ.π.) και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας μεταξύ των άλλων πρότεινε την πραγματοποίηση περιπολίων, για την παρεμπόδιση της εισόδου των λαθρομεταναστών, κυρίως από Τουρκία και την άσκηση πίεσης στα κράτη που δεν συνεργάζονται στην επαναπροώθηση.

Αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας της Ελλάδας και της Γερμανίας και στην κατάρτιση “μνημονίου κατανόησης”, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θεωρεί πρωταρχικής σημασίας τη βοήθεια της Γερμανίας και μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και διμερώς.-

 

Τελευταίες Αναρτήσεις