Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200922-01-2009:Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα.

22-01-2009:Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/01/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συνοδευμένος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο Ιωάννη Μπούτσικα, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής και για τις αστυνομικές δράσεις που αναπτύσσονται, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ο κ. Μαρκογιαννάκης παρείχε στο προσωπικό εντολές και κατευθύνσεις για την άσκηση του αστυνομικού έργου, τονίζοντας την ανάγκη της αυξημένης παρουσίας και της συνεχούς αστυνόμευσης, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δύσκολο έργο που οι αστυνομικοί επιτελούν.

Προηγουμένως ο κ. Μαρκογιαννάκης, είχε συναντηθεί με εννεαμέλη επιτροπή κατοίκων με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις. Οι πολίτες εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή και ζήτησαν την ενίσχυση της αστυνόμευσης με γνώμονα τη μόνιμη και όχι την περιοδική εφαρμογή των μέτρων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης διαβεβαίωσε, ότι θα ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα με αστυνομικό προσωπικό το οποίο θα πλαισιώσει την υπάρχουσα δύναμη και τόνισε ότι θα αναπτυχθούν ειδικότερες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή, και ιδίως πέριξ της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και άλλους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς. Ενημερώθηκα για τα προβλήματα της περιοχής, που αναμφισβήτητα είναι υπαρκτά και μάλιστα θα έλεγα έντονα, από τους αστυνομικούς με τους οποίους συνομίλησα. Φυσικά ενημερώθηκα όχι μόνο για τα προβλήματα αλλά γενικότερα για το τί συμβαίνει στην περιοχή. Άκουσα τους κατοίκους οι οποίοι με πολύ ευγένεια, αλλά πολύ έντονα περιέγραψαν το τί συμβαίνει.

Εκείνο το οποίο μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι αποφασίστηκε να υπάρξει εντονότερη αστυνόμευση στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Αστυνόμευση η οποία θα έχει και συνέχεια. Δεν θα είναι απλά προσωρινή και χάριν εντυπωσιασμού λόγω της σημερινής παρουσίας μου εδώ».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ως προς το είδος των δράσεων που θα εκδηλωθούν, τον αριθμό και την προέλευση των αστυνομικών που θα ενισχύσουν το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα ο κ. Αναπλ. Υπουργός, απήντησε:

«Το Τμήμα θα ενισχυθεί, αλλά θα υπάρξουν και άλλου είδους δράσεις οι οποίες, θα βοηθήσουν ώστε, να έχουμε ένα αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα. Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες για το από πού θα είναι οι αστυνομικοί που θα κάνουν τη δουλεία τους. Εκείνο το οποίο θα γίνει θα είναι αυτό που είπα προηγουμένως: Καλύτερη, εντονότερη αστυνόμευση. Για να έχουμε εντονότερη αστυνόμευση πρέπει να έχουμε περισσότερους αστυνομικούς. Να έχουμε περισσότερες περιπολίες πεζές και εποχούμενες και περισσότερους ελέγχους.

Αυτό μπορεί να κάνει η Αστυνομία και βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της. Δεν είναι τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Διότι η μεταναστευτική πολιτική ασκείται από άλλους αρμοδίους. Όσα προανέφερα, θα γίνουν άμεσα. Οι έλεγχοι θα γίνονται εκεί που επιτρέπονται από τον Νόμο και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες».-

Τελευταίες Αναρτήσεις