Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200921-01-2009: Δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού μετά τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Αθηναίων

21-01-2009: Δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού μετά τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Αθηναίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Αναπλ. Υπουργός: Με δεδομένο ότι το "στίγμα" της ασφάλειας ή ανασφάλειας εν πολλοίς δίδεται από την Αθήνα και όταν λέω Αθήνα δεν εννοώ μόνο τον Δήμο Αθηναίων, έκανα σήμερα αυτή την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Αθηναίων. Μας δόθηκε όμως η ευκαιρία να κάνουμε μία ευρύτερη συζήτηση γύρω από ζητήματα Δημόσιας Τάξης και γενικά Αστυνόμευσης. Υπάρχει μια καλή συνεργασία μεταξύ του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Δήμου Αθηναίων. Έχω την αρμοδιότητα στα θέματα Δημόσιας Τάξης και πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Δεν θέλω να επαναλάβω αυτά τα οποία είπε ο κ. Δήμαρχος, τα οποία προσυπογράφω. Κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να έχουμε τη συμπαράσταση, τη διεθνή, μήπως και πετύχουμε να ανακόψουμε αυτό το κύμα της λαθρομετανάστευσης που συμβάλλει αναμφίβολα στο να έχουμε την αύξηση της εγκληματικότητας στην πατρίδας μας. Θα πάρουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες προκειμένου να έχουμε μία Αστυνομία η οποία να είναι περισσότερο αποτελεσματική για να εμπεδωθεί πάνω σε όλη την Ελλάδα το κλίμα ασφάλειας το οποίο θέλει ο Έλληνας πολίτης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ( Σχετικά με το Λιμενικό Σώμα )

Αναπλ. Υπουργός: Όχι, όχι. Το Λιμενικό ανήκει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά υπάρχει συνεργασία τόσο με το Λιμενικό όσο και με άλλες διωκτικές Αρχές οι οποίες είναι εκτός της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ( Σχετικά με την απαγωγή ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Αναπλ. Υπουργός: Η υπόθεση Παναγόπουλου είχε – στο πρώτο σκέλος της – αίσια έκβαση. Σώθηκε ο άνθρωπος και από εκεί και πέρα είναι θέμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία λειτουργεί όπως ξέρει να λειτουργεί. Ήδη τα στατιστικά δεδομένα είναι σε βάρος των κακοποιών και εκτιμώ ότι η Αστυνομία θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ( Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, στην Κυψέλη).

Αναπλ. Υπουργός: Χθες το βράδυ, αιφνιδιαστικά επισκέφθηκα τρία Αστυνομικά Τμήματα στο κέντρο της Αθήνας: των Εξαρχείων, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης. Οφείλω να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος από αυτό το οποίο είδα και από τις πληροφορίες τις οποίες οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία μου έδωσαν. Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός ο οποίος κατά τον κ. Παπανδρέου "ετέλη εν ευθυμία" με συνόδευε μέχρι τις 22:45 και οφείλω να σας πω ότι δεν διαπίστωσα ούτε ευθυμία ούτε μέθη ούτε οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω εάν μπορεί σε δεκαπέντε λεπτά ένας άνθρωπος να μεθύσει. Εγώ αλκοτέστ δεν έκανα και δεν ξέρω από εκεί και πέρα εάν έγινε κάποιο αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ασφαλώς και είναι αντικείμενο ερεύνης. Πιστεύω ότι με την έρευνα η οποία θα γίνει θα αποκαλυφθεί εάν πράγματι ισχύουν ή όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ( Σχετικά με την τόνωση ηθικού στην Αστυνομία).

Αναπλ. Υπουργός : Με την Αστυνομία έχω μία πολύ καλή σχέση. Εάν θέλετε ξεκινάει πολλά χρόνια πριν διότι από τότε που ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως Εισαγγελέας, αργότερα και στην Βουλή ως υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης, έχω μία σχέση με την Αστυνομία, τους γνωρίζω και με γνωρίζουν. Εκτιμώ ότι με κάποιες κινήσεις οι οποίες θα γίνουν, θα υπάρξει τόνωση του ηθικού. Ήδη άρχισα από χθες βράδυ τις επισκέψεις σε Αστυνομικά Τμήματα. Σκοπεύω να επισκεφθώ πάρα πολλές Υπηρεσίες, να συζητήσω με τους Αστυνομικούς και να τους πω δύο πράγματα: το ένα ότι θα είμαι δίπλα τους και το εννοώ αυτό, αλλά και το άλλο ότι υπάρχει μία "κόκκινη" γραμμή την οποία δεν θα ανεχθώ σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει κανένας». –

Τελευταίες Αναρτήσεις