Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200915-01-2009: Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών στις δηλώσεις του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών

15-01-2009: Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών στις δηλώσεις του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση στις δηλώσεις του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη.

«Και αυτή η δήλωση του κ. Καστανίδη , σχετικά με την ΕΛ.ΑΣ. και την αξιοπιστία της , δείχνει το μέγεθος της άγνοιας και της προχειρότητας που διακρίνει τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Είναι χαρακτηριστική η ανακρίβεια της βάσης από την οποία ξεκινά ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών , ισχυριζόμενος ότι αυξάνονται οι δείκτες της εγκληματικότητας ενώ μειώνονται τα ποσοστά των εξιχνιασμένων εγκλημάτων.

Όφειλε να γνωρίζει ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Και μείωση των δεικτών της εγκληματικότητας έχει σημειωθεί, κυρίως όμως , έχει καταγραφεί αύξηση του ποσοστού των εγκλημάτων που εξιχνιάζονται , ιδίως δε στο οργανωμένο έγκλημα. Η ίδια προχειρότητα κριτικής διακρίνει και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι π.χ. καθένας γνωρίζει – εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του – ότι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αξιοποιούνται όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, ύστερα από επανειλημμένες συσκέψεις στις οποίες μετείχαν οι εκπρόσωποι της Τ.Α. , όχι μόνο έχουν επανέλθει οι πεζές περιπολίες αλλά είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Κατά συνέπεια για μία ακόμα φορά η δήλωση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ εκθέτει το κόμμα του με το να αναδεικνύει τις ανακρίβειες της κριτικής του».

Τελευταίες Αναρτήσεις