Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200910-01-2009:Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Δημόσιας Τάξης...

10-01-2009:Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν τη Δημόσια Τάξη. Είναι γνωστή η θέση της Κυβέρνησης πάνω στην οποία στηρίζεται και όλη η πολιτική της. Σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι -προστατεύονται πρωτίστως τα Δικαιώματα του Ανθρώπου- αλλά εφαρμόζεται ο νόμος γιατί αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη. Είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μπορούν να εργάζονται και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους μέσα στο πλαίσιο του νόμου χωρίς κάποιοι να παραβιάζουν, καταχρώμενοι των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την κοινωνική γαλήνη και την ίδια τη Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση, το έχω πει και το επαναλαμβάνω, είναι αποφασισμένη και τη Δημοκρατία να θωρακίσει και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να προστατεύσει, αλλά, πάντως, δεν πρόκειται να ανεχθεί όλους εκείνους, οι οποίοι με πράξεις ωμής βίας παραβιάζουν και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τους θεσμούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κύριε Υπουργέ υπάρχει κριτική από ορισμένους για τη χθεσινή στάση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα και πάλι. Εδώ είμαστε. Πολιτικοί είμαστε. Κρινόμαστε κάθε μέρα για ό,τι κι αν γίνεται. Αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι να σέβεται – πρωτίστως τα Δικαιώματα του Ανθρώπου – αλλά και την κοινωνική γαλήνη, την ομαλότητα στη Χώρα, που είναι ένα αγαθό, το οποίο αφορά και την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Σε σχέση κ. Υπουργέ με τις αρμοδιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο, σε εσάς και τον κ. Μαρκογιαννάκη, υπάρχει «θέμα» τελικά;

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε πολύ. Βλέπετε να υπάρχει κάποιο «θέμα» εκτός από τη σπερμολογία που καλλιεργείται; Δεν υπάρχει κανένα «θέμα». Είναι όλα απόλυτα ξεκαθαρισμένα. Και θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά: Είναι τόσο καλή η συνεργασία με ένα φίλο, που γνωρίζω από παλιά, και θα το διαπιστώσετε και στο μέλλον. Αντί να απαντώ σε σπερμολογίες, προτιμώ να δείτε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας στην πορεία .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μαρκογιαννάκη, πρώτη φορά ήρθατε ως Αναπληρωτής πλέον και όχι ως Υφυπουργός. Υπήρξε το θέμα με τις αρμοδιότητες, υπήρξε και η χθεσινή πρώτη μέρα σας στο συντονισμό της δράσης της Αστυνομίας. Πιστεύετε ότι έγιναν λάθη χθές; Υπήρξαν δηλαδή κάποιες υπερβολές;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κατ’ αρχάς, όσον αφορά τη φημολογία περί διαφωνιών με τον κ. Παυλόπουλο, δεν ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα και ούτε υπάρχει θέμα.

Τώρα, όσον αφορά το χθες, πιστεύω ότι η A στυνομία έκανε ό,τι μπορούσε, προκειμένου μια ειρηνική πορεία να περιφρουρηθεί και στη συνέχεια, όταν πήγαν να δημιουργηθούν κάποια έκτροπα, να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, που είναι και ο στόχος μας. Τα θέματα ασφάλειας του πολίτη και η εφαρμογή του νόμου είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Τελευταίες Αναρτήσεις