Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200901-01-2009:Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών προς τους εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς κατά την αλλαγή του έτους

01-01-2009:Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών προς τους εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς κατά την αλλαγή του έτους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 6977505

Αθήνα, 01-01-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αλλαγή του έτους,  επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής όπου αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό και απηύθυνε, μέσω ασυρμάτου με διακαναλική Πανελλήνια σύνδεση μήνυμα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός είπε:

«Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε σας και στις οικογένειές σας εύχομαι από καρδιάς, εκ μέρους της πολιτείας, εκ μέρους του ελληνικού λαού, χρόνια πολλά!

Σε σας, που αυτή τη στιγμή εκτελείτε το χρέος σας, επιτελείτε την αποστολή σας θέλω να εκφράσω, πέρα από τις θερμές ευχές, τη βαθιά ευγνωμοσύνη για αυτό το οποίο κάνετε, για τον τρόπο με τον οποίο το κάνετε. Είστε τούτη την ώρα, ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο διασφαλίζει τη γαλήνη και την προοπτική της ησυχίας του ελληνικού λαού. Διασφαλίζετε αυτή την κοινωνική γαλήνη. Με όρους δημοκρατίας, με όρους προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Με όρους προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Με όρους ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. K αι το κάνετε, σε δύσκολους καιρούς, αλλά γνωρίζω και το υψηλό ηθικό το οποίο διαθέτετε. Το υψηλό αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει και το οποίο μας κάνει υπερήφανους όπως πρέπει να κάνει περήφανα και τα παιδιά σας, γι’αυτό το οποίο επιτελείτε.

Η ελληνική κοινωνία σε ένα δύσκολο κόσμο που έρχεται, να γνωρίζετε ότι έχει πολλές αντοχές. Έχει αντοχές γιατί στηρίζεται σε αρχές και αξίες. Γιατί είναι εκείνη που δίδαξε την δημοκρατία. Και είναι εκείνη η οποία στηρίζει την δημοκρατία. Είναι εκείνη η οποία με βάση τις δημοκρατικές αρχές θα πορευθεί στο μέλλον!

Θέλω να σας ευχαριστήσω γι΄αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή. Να σας πω ότι είμαστε κοντά σας και μακάρι να μπορούσα να είμαι κοντά σε καθέναν από σας και ιδίως στις οικογένειές σας που σας στερούνται ετούτη την ώρα. Γι αυτό οι οικογένειές σας πρέπει να είναι περήφανες για σας.

Επαναλαμβάνω λοιπόν εκ μέρους όλων μας: ένα θερμό ευχαριστώ! Και να θυμάστε πάντα: ότι σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο λαός μας ενωμένος, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα πορευθούμε, θα αντιμετωπίσουμε την κρίση, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών και βεβαίως με τη δύναμη του Θεού και τη δική σας συνεισφορά θα εξασφαλίσουμε σ΄ αυτόν τον τόπο και στις γενιές που έρχονται αυτό που πραγματικά τους αξίζει: την πρόοδο, την ειρήνη, την δημοκρατία.

Ευχαριστώ πολύ και ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας».

Τελευταίες Αναρτήσεις