Πα 29 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200817-11-2008: Μηνύματα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη μετά την ολοκλήρωση εφαρμογής...

17-11-2008: Μηνύματα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη μετά την ολοκλήρωση εφαρμογής των μέτρων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛ: 210 6977505

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη μετέβη σήμερα (17-11-2008) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των μέτρων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, διαβίβασαν μέσω ασυρμάτου τα ακόλουθα μηνύματα στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας:

Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος:

«Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που μετείχατε σήμερα στην εκδήλωση για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Και εννοώ αυτό το οποί o λέω, ότι μετείχατε ενεργά και εσείς. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους όλης της κοινωνίας και εκ μέρους της Πολιτείας για τον τρόπο, με τον οποίο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Είναι γνωστό ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε σε μια στιγμή που το ζητούμενο ήταν η Δημοκρατία και η Ελευθερία. Σήμερα η Δημοκρατία μας είναι στεριωμένη, σήμερα η λειτουργία της είναι ομαλή. Διάγουμε τον πιο ομαλό δημοκρατικό και Κοινοβουλευτικό βίο από τότε που δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος. Πλην όμως, οι αρχές και οι αξίες της εξέγερσης αυτής, παραμένουν διαχρονικές ακόμη και σήμερα. Γιατί άλλοι κίνδυνοι, πιο υποδόριοι, είναι εκείνοι που απειλούν την ποιότητα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και κυρίως την αξία του Ανθρώπου, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του Ανθρώπου σε μια δύσκολη εποχή. Εποχή οικονομικής κρίσης όπου εσάς ιδίως, σας έχουν ανάγκη εκείνοι οι οποίοι είναι οικονομικά ασθενέστεροι. Είστε κοντά στον πολίτη, είστε δίπλα στον πολίτη, είσαστε μια Αστυνομία η οποία δεν αποτελεί δύναμη καταστολής, είναι μια δύναμη εγγύησης των δικαιωμάτων του πολίτη. Και σήμερα ακριβώς αυτό διασφαλίσατε. Διασφαλίσατε το να διεξαχθεί η όλη αυτή εκδήλωση όπως της ταιριάζει.

Γι’ αυτό σας είπα ότι ουσιαστικά σήμερα συμμετείχατε κι εσείς σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση μαζί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε μια από τις μαζικότερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ και η οποία ανέδειξε, για μια ακόμη φορά, το πραγματικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η κοινωνία μας, μαζικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις, και εσείς δίπλα στην κοινωνία, θωρακίσατε τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες η Ελλάδα, ως δημοκρατία, με τον πολιτισμό της και την ιστορία της πορεύεται στους δύσκολους καιρούς.

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε γεροί και δυνατοί και να μεταφέρετε στις οικογένειες σας τις ευχές μας. Δεν ξέρω αν θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Από τώρα σας εύχομαι και για εκείνες τις μέρες. Και να θυμάστε ότι αυτό που κάνετε το αναγνωρίζει ο κάθε πολίτης σιγά-σιγά. Και οι ελάχιστες αμφισβητήσεις είναι εκείνες που επιβεβαιώνουν την αξία της δικής σας αποστολής. Και θα ήθελα να σας απευθύνει λίγα λόγια και ο κύριος Χηνοφώτης. Δίπλα σας και αυτός πάντοτε όπως και εγώ σ’αυτό το μεγάλο αγώνα τον οποίο κάνετε για την κοινωνία και την δημοκρατία».

Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης:

« Καλησπέρα και από μένα. Στη συνέχεια των όσων ελέχθησαν από τον Υπουργό κ. Παυλόπουλο, θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια την οποία κάνατε. Με σύγχρονη επιχειρησιακή αντίληψη εξασφαλίσατε την τάξη και την ασφάλεια αυτής της εκδήλωσης προς τιμήν της Δημοκρατίας. Τα συγχαρητήρια μου, άσχετα αν απευθύνονται σε σας, αφορούν και όλους τους συναδέλφους σας σε ολόκληρη την επικράτεια. Σας συγχαίρω και πάλι, σας εύχομαι να είστε γεροί και δυνατοί ώστε να επιτελείτε το καθήκον σας. Καλό σας βράδυ».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις