Πα 27 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200826-10-2008:Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

26-10-2008:Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αριθμ. Πρωτ. : 9002/13/19-ο

ΜΗΝΥΜΑ

Για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Προς όλο το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για το Λαό μας. Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε με συγκίνηση το «ΟΧΙ», με το οποίο σύσσωμος ο Ελληνικός λαός απάντησε στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και του φασισμού. Ένα «ΟΧΙ» ηχηρό, αδιαπραγμάτευτο, με συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης, αντάξιο της ελληνικής ψυχής.

Τη σημερινή ημέρα τιμούμε όλους εκείνους τους ηρωικούς πατριώτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο εθνικό χρέος και όρθωσαν το ανάστημά τους, ενωμένοι, σ’ έναν αγώνα φαινομενικά άνισο. Οι άνθρωποι αυτοί απέδειξαν έμπρακτα σ’ όλο τον κόσμο ότι η δύναμη ενός λαού είναι η ομοψυχία, η αλληλεγγύη και η βαθιά πίστη σε αρχές και αξίες, ιδίως δε στα ιδανικά της Πατρίδας και της ελευθερίας, ανάγοντας τη θυσία τους σε κορυφαία πράξη εθνικής αξιοπρέπειας.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την αντιμετώπιση των κινδύνων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα και οι οποίοι, δυστυχώς, συνιστούν μεγαλύτερη απειλή, γιατί αφορούν, όχι μόνο την ειρήνη, αλλά τα ίδια τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και, τελικά, τον πυρήνα της Δημοκρατίας μας.

Το μήνυμα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι, συνεπώς, διαχρονικό και επίκαιρο: Είναι μήνυμα ενότητας, αγωνιστικότητας, πίστης σε υψηλά ιδανικά. Τούτο αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη. Και είναι χρέος όλων μας να την τιμήσουμε, να τη διαφυλάξουμε με σεβασμό και να την κληροδοτήσουμε με τη σειρά μας στις επόμενες γενιές.

                                                           Ο Υπουργός

                                                   Προκόπης Παυλόπουλος

ΠΑΡΑΛΗΠΤΡΙΕΣ:

Όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Του Πυροσβεστικού Σώματος , της Ε.Υ.Π.

της Δ/νσης Π.Α.Μ.-Π.Σ.Ε.Α. και της Ελληνικής Αγροφυλακής

Τελευταίες Αναρτήσεις