Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200816-10-2008: Παραχώρηση Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών

16-10-2008: Παραχώρηση Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραχωρείται σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η αποκλειστική χρήση και λειτουργία του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου από την εταιρία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.». Η παραχώρηση αφορά το σύνολο των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Σκοποβολής Μαρκοπούλου, δηλαδή το κτιριακό συγκρότημα μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, συνολικής έκτασης 305 στρεμμάτων και γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, για χρονική διάρκεια 30 ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σύμβαση, στις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις – οι οποίες καταλαμβάνουν 39.000 τ.μ.- πρόκειται να στεγασθούν:

* Η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

* Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ)

* Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί η Διεύθυνση Διαβατηρίων/Α.Ε.Α.

Επισημαίνεται ότι οι απαιτούμενες πιστώσεις έχουν ήδη εξασφαλισθεί και το έργο θα κατασκευασθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως αποφασίσθηκε, την 1η Σεπτεμβρίου 2008, από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα να παραλαμβάνω, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εσωτερικών, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου. Μια ολυμπιακή εγκατάσταση που η Κυβέρνηση αξιοποιεί για την αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, πάντοτε με βασικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την εμπέδωση της ασφάλειάς του. Η Ελληνική Αστυνομία αποκτά σήμερα ένα σύγχρονο χώρο, κατάλληλο, μεταξύ άλλων, για την εκπαίδευση των αστυνομικών και, γενικότερα, για την ενδυνάμωση και λειτουργική στήριξη επιχειρησιακά κρίσιμων Μονάδων της. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να έχουμε μεριμνήσει για τη διασφάλιση όλων των αναγκαίων για τον σκοπό αυτόν προϋποθέσεων, ιδίως στα θέματα της άσκησης και της πρακτικής εκπαίδευσης. Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού τόσο για την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κέντρου Σκοποβολής Μαρκοπούλου όσο και για όλη τη γόνιμη συνεργασία που είχαμε, αποδεικνύοντας από κοινού στην πράξη ότι οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη συστηματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τηρούνται στο ακέραιο, πάντοτε επ’ ωφελεία του πολίτη».

Επισημαίνεται ότι η σημερινή παραχώρηση αποτελεί το επιστέγασμα αποτελεσματικού προγραμματισμού και συντονισμένων ενεργειών, σ’ εκτέλεση της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη στις 10-7-2007 μεταξύ της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» και του τότε Υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Το ενιαίο, πλέον, Υπουργείο Εσωτερικών προέβη στην διαμόρφωση του αναγκαίου νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 29 του ν. 3613/2007), ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τελευταίες Αναρτήσεις