Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200804-10-2008: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιλογή χώρου κατασκευής Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών στην περιοχή του Δρεπάνου...

04-10-2008: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιλογή χώρου κατασκευής Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών στην περιοχή του Δρεπάνου του Δήμου Ρίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δρομολογείται η λύση για το πρόβλημα των μεταναστών που έχουν μπει παράνομα στη Χώρα και βρίσκονται στην περιοχή της Πάτρας, με την επιλογή του χώρου όπου θα κατασκευασθεί το νέο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών. Πρόκειται για την περιοχή του Δρεπάνου του Δήμου Ρίου.

Ύ στερα από ενδελεχή μελέτη των 10 εναλλακτικών λύσεων που περιλαμβάνονται στη σχετική έκθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και έχοντας ενημερώσει, μετά από ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφασίσθηκε ότι είναι ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος για τη δημιουργία του Κέντρου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, ξεκινάει άμεσα η δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων, ώστε, το συντομότερο δυνατό, το Κέντρο ν’ αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους μετανάστες.

Πρόκειται για έκταση 40 περίπου στρεμμάτων, η οποία απέχει αρκετά από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή του Δήμου Ρίου και 15 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα. Είναι η μεγαλύτερη από τις προτεινόμενες εκτάσεις, μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής, ενώ είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα.

Ολοκληρώνεται έτσι η πρώτη φάση της επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Και πρόκειται για λύση, που και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Χώρας μας σέβεται, και στον πολιτισμό και την ιστορία μας ταιριάζει. Τις σχετικές δαπάνες θ’ αναλάβει και σ’ αυτή την περίπτωση το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο παραμένει πιστό στη δέσμευση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι το Κέντρο θα δημιουργηθεί εκτός του πολεοδομικού ιστού της Πάτρας και οποιουδήποτε άλλου αστικού κέντρου. Η συμμαχία με τους τοπικούς φορείς για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της ασφάλειας των κατοίκων είναι πρώτη προτεραιότητα.

Επισημαίνεται ότι έχουν σχεδιασθεί και θ’ αρχίσουν να εφαρμόζονται και τα’ αναγκαία επιπλέον μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αστυνόμευσης και της φύλαξης του λιμανιού, ώστε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και, πάντοτε, με πλήρη σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τελευταίες Αναρτήσεις